Βασιλιάς Κάρολος | Το σημάδι που δείχνει ότι η κατάσταση της υγείας του πηγαίνει όλο και καλύτερα

Ο Βρετανός μονάρχης δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί το Παλάτι να γνωστοποίησε αρκετά νωρίς τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο, όμως, από εκείνη τη στιγμή λίγες πληροφορίες έρχονται στο προσκήνιο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του σήμερα. Όμως, κάτι φαίνεται να αλλάζει.

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί συνέστησαν στον μονάρχη να ακυρώσει τις δημόσιες υποχρεώσεις του προς το παρόν, ο Κάρολος έχει φροντίσει να αναβάλλει αρκετές εκδηλώσεις του. Όχι, όμως, όλες, κάτι που σημαίνει ότι η υγεία του πηγαίνει όλο και καλύτερα.

Ο εργασιομανής μονάρχης, ο οποίος συχνά ξενυχτούσε και δούλευε μέχρι αργά τη νύχτα πριν από τη διάγνωσή του, συνεχίζει αθόρυβα τα καθήκοντά του ως επικεφαλής του κράτους πίσω από τους τοίχους του παλατιού. Την Τετάρτη, ο Κάρολος υποδέχτηκε την εισερχόμενη πρέσβειρα της Αλγερίας Nourredine Yazid και τον πρέσβη της Μαυριτανίας, Samba Mamadou Ba. Οι διπλωματικές ακροάσεις ήταν οι πρώτες του βασιλιά φέτος και οι πρώτες μετά τη διάγνωσή του.

Ο Κάρολος, φορώντας ένα κομψό πρωινό κοστούμι, φωτογραφήθηκε να χαμογελά πλατιά και να χαιρετά τους καλεσμένους του στη μεγάλη αίθουσα 1844 του παλατιού. Παράλληλα, έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην Τανζανία για τον θάνατο του πρώην προέδρου της χώρας, Ali Hassan Mwinyi, εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά του και αποκαλώντας τον κ. Mwinyi "αληθινό φίλο του Ηνωμένου Βασιλείου" και "ηγετική φυσιογνωμία στην οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της Τανζανίας".

"Μπορώ μόνο να σας εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου για τον θάνατό του", ανέφερε εν μέρει το μήνυμά του, με το συμπέρασμα: "Οι ιδιαίτερες σκέψεις και προσευχές μου είναι με την οικογένεια του πρώην προέδρου Mwinyi και τον λαό της Τανζανίας αυτή τη στιγμή".

Βασιλιάς Κάρολος | Το σημάδι που δείχνει ότι η κατάσταση της υγείας του πηγαίνει όλο και καλύτερα

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε ένα Zoom Meeting με τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudaeu, πριν αποσυρθεί στο δωμάτιο του.