"Ευχαριστώ την απαίσια παιδική μου ηλικία" | O Robert Downey Jr. κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ

O ευχαριστήριος λόγος του Robert Downey Jr. μπήκε στη λίστα με τους καλύτερους στην ιστορία του θεσμού.

Στα 58 του ο Robert Downey Jr. κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του Όσκαρ. Το χρυσό αγαλματίδιο συμπληρώνει τη μεγάλη συλλογή των βραβείων που του χάρισε η ερμηνεία του ως ο Lewis Strauss στο Oppenheimer. Η ταινία του  Christopher Nolan απέσπασε συνολικά 7 βραβεία από τα 13 που ήταν υποψήφια: Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού Ρόλου για τον Cillian Murphy, Β΄Ανδρικού, Μοντάζ, Φωτογραφίας και Μουσικής. 

Ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ του ο Robert Downey Jr. έκανε το σήμα της νίκης και στη συνέχεια ευχαρίστησε τη σύζυγό του, Susan αλλά και την "απαίσια παιδική ηλικία" του. Ο ευχαριστήριος λόγος του ήταν ένα από τα highlights της βραδιάς ενώ μπήκε και στη λίστα με τους καλύτερους λόγους στα 96 χρόνια του θεσμού. 

"Ευχαριστώ την απαίσια παιδική μου ηλικία" 

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την απαίσια παιδική μου ηλικία και την Ακαδημία -με αυτή τη σειρά" ανέφερε αρχικά ο 58χρονος πρωταγωνιστής. "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κτηνίατρό μου -θέλω να πω τη γυναίκα μου, Susan Downey εκεί. Με βρήκε ως ένα κατοικίδιο που ήθελε διάσωση και με αγάπησε πίσω στη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ" συμπλήρωσε. 

Φυσικά, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες τους στο Oppenheimer: τον σκηνοθέτη, την παραγωγό Emma Thomas και τους συμπρωταγωνιστές του Cillian Murphy και Emily Blunt που επίσης κέρδισαν υποψηφιότητες για τις ερμηνείες τους.

"Και στέκομαι εδώ μπροστά σας καλύτερος άνθρωπος"

"Αυτό είναι το μικρό μου μυστικό. Χρειαζόμουν αυτή τη δουλειά περισσότερο από ότι με χρειαζόταν αυτή. Ο Chris το ήξερε. H Emma φρόντισε να με πλαισιώσει με ένα σπουδαίο καστ και την καλύτερη ομάδα - Emily, Cillian. Ήταν φανταστικά" είπε ο βραβευμένος, πια, με  Όσκαρ ηθοποιός.

"Και στέκομαι εδώ μπροστά σας καλύτερος άνθρωπος χάρη σε αυτό. Ό,τι κάνουμε είναι τόσο ουσιώδες και η ομάδα με την οποία αποφασίζουμε να το κάνουμε είναι σημαντική".