Όταν η Kate Middleton δώρισε τα μαλλιά της για παιδιά με καρκίνο

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, που ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο, είχε δωρίσει στο παρελθόν ανώνυμα τα μαλλιά της για να γίνουν περούκα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η αποκάλυψη της Kate Middleton ότι πάσχει από καρκίνο και ξεκίνησε χημειοθεραπεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας ιστορίες από το παρελθόν που αποκαλύπτουν την προσωπικότητα και τις ευαισθησίες της πριγκίπισσας. Μία απ' αυτές αφορά τη δωρεά που η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε κάνει σε οργανισμό που εξασφαλίζει περούκες σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. 

Συγκεκριμένα, ήταν το 2018 όταν η Kate Middleton ήταν έγκυος στον Louis, που ο κομμωτή της την προέτρεψε να κόψει τα μαλλιά της για να ανανεώσει το στιλ της. Η Kate τότε σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι καλό, αντί απλά να πετάξει τα μαλλιά που περισσεύουν. Όπως είχε περιγράψει τότε πηγή από το βασιλικό περιβάλλον, "όταν ο Joey Wheeler, ο κομμωτής της, της πρότεινε να κόψει τα μαλλιά της γιατί είχαν μακρύνει πολύ, η Kate σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι με τα κομμένα μαλλιά της αντί να τα πετάξει. Είπε την ιδέα της στον Joey και εκείνος τη βρήκε θαυμάσια". 

Διαβάστε Επίσης

Η ίδια πηγή θα αποκαλύψει ότι η αποστολή των μαλλιών της πριγκίπισσας έγινε ανώνυμα: "Εστάλησαν στην οργάνωση με το όνομα κάποιου άλλου, ώστε να μην γίνει γνωστό ότι τα μαλλιά έρχονταν από το Παλάτι - απλά, οι αποστολείς σκέφτηκαν ότι προέρχονται από κάποιον δωρητή από την ευρύτερη περιοχή του Kensington". Και προσθέτει: "Είναι υπέροχο να σκέφτεσαι ότι κάπου εκεί ένα μικρό κορίτσι φοράει μια περούκα που φτιάχτηκε από τα μαλλιά μιας αληθινής πριγκίπισσας. Ήταν πολύ συγκινητικό εκ μέρους της Kate αυτό που έκανε και πολύ ευγενικό να αξιοποιήσει τα μαλλιά της για καλό σκοπό αντί απλά να τα πετάξει". 

Το Little Princess Trust, στο οποίο έφτασαν τα μαλλιά της Kate Middleton, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιούργησαν το 2005 οι γονείς της  Hannah Tarplee, η οποία πέθανε από καρκίνο στην ηλικία των 5 ετών. Ο οργανισμός παρέχει περούκες στα παιδιά και νέους που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, ενώ παράλληλα χρηματοδοτεί τις έρευνες για θεραπείες του παιδικού καρκίνου. 

H Kate Middleton το 2018 όταν είχε κόψει τα μαλλιά της και τα είχε δωρίσει για να γίνουν περούκα για παιδιά με καρκίνο

Kate Middleton 2018