Καμίλα | Η απουσία του βασιλιά Καρόλου οδήγησε στο να γράψει ιστορία

Τι ακριβώς έκανε η βασίλισσα Καμίλα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Καμίλα αντικατέστησε τον σύζυγό της βασιλιά Κάρολο την Πέμπτη σε μια τελετή που χρονολογείται από το 600 μ.Χ. Η Αυτού Μεγαλειότητα έγραψε βασιλική ιστορία καθώς μοίρασε τα δώρα της Βασιλικής Κυριακής εκ μέρους του συζύγου της στη φετινή Βασιλική Λειτουργία της Κυριακής στον Καθεδρικό Ναό του Worcester.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Daily Mail ανέφερε ότι η Καμίλα ήταν έτοιμη να "γίνει η πρώτη σύζυγος που θα παρέδιδε τα δώρα της Μεγάλης Δευτέρας". "Eιδικά σχεδιασμένα δώρα διανέμονται κάθε Μεγάλη Πέμπτη -που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την Πέμπτη πριν από την Κυριακή του Πάσχα- "σε τοπικούς συνταξιούχους σε μια λειτουργία που θυμίζει τον Ιησού που πλένει τα πόδια των Αποστόλων στο Μυστικό Δείπνο", σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας.

Η περσινή λειτουργία στο York Minster σηματοδότησε την πρώτη λειτουργία του βασιλιά Καρόλου τη Μεγάλη Πέμπτη ως μονάρχης. Αν και η Αυτού Μεγαλειότητα δεν μπόρεσε να παραστεί στη φετινή λειτουργία, ηχογράφησε ένα ηχητικό μήνυμα που παίχτηκε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Η ηχογράφηση ξεκίνησε με τον μονάρχη να διαβάζει το "Πρώτο Μάθημα" (ένα ανάγνωσμα από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη) και να ακολουθείται από ένα προσωπικό μήνυμα.

"Κυρίες και κύριοι, είναι, για μένα, μεγάλη λύπη που δεν μπορώ να είμαι σήμερα μαζί σας. Η λειτουργία της Κυριακής του Αγίου Πνεύματος έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου", ανέφερε αρχικά στο μήνυμά του ο βασιλιάς. "Έχει την προέλευσή της από τη ζωή του Κυρίου μας, ο οποίος γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και, προς μεγάλη τους έκπληξη, έπλυνε τα κουρασμένα από το ταξίδι πόδια τους. Και, όπως μόλις ακούσαμε, με τον τρόπο αυτό έδωσε σκόπιμα σ' αυτούς και σε όλους μας ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον".

Διαβάστε Επίσης