Βασιλιάς Κάρολος | Νέα συλλογή σε συνεργασία με τον οίκο Burberry

Είναι γνωστή η αγάπη που έχει ο βασιλιάς Κάρολος στον κόσμο της μόδας καθώς δεν είναι η πρώτη του συνεργασία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι κήποι της κατοικίας Highgrove στο Gloucestershire ενθουσιάζουν τους επισκέπτες τους, κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο. Κατά την επίσκεψή τους μπορούν να διακρίνουν την μεταμόρφωση που έχει κάνει ο βασιλιάς Κάρολος στις εγκαταστάσεις τους από το 1980 που απέκτησε την ιδιοκτησία. Η ομορφιά τους έδωσε έμπνευση στον οίκο Burberry να λανσάρει μια συλλογή από μεταξένια φουλάρια και καπαρντίνες. Τα νέα κομμάτια έχουν έντονα σχέδια με εικόνες από τους καλοκαιρινούς ανθισμένους κήπους.

Τα σχέδια δημιουργήθηκαν από την Βρετανίδα εικαστικό, Holly Mills που αποφοίτησε από τη Βασιλική Σχολή Ζωγραφικής την οποία ίδρυσε ο Κάρολος το 2000. Οι ζωγραφιές της απεικονίζουν λιβάδια με άγρια λουλούδια, δέντρα και το αγαπημένο λουλούδι του βασιλιά Καρόλου, το δελφίνιο.

Πού  διατίθενται τα fashion items

"Φτιαγμένα στην Ιταλία, τα πρώτα τέσσερα φουλάρια περιέχουν οργανικό μετάξι και έχουν χειροποίητο τελείωμα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής" αναφέρει το King’s Foundation το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διαχείρισή τους.

Η σύνδεση του οίκου Burberry με τη βασιλική οικογένεια είναι γνωστή. Παρέχουν υπηρεσίες και αγαθά στα μέλη της. Η νέα συλλογή θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα του βρετανικού οίκου αλλά και στα καταστήματα των Highgrove καθώς και online.

Η συλλογή σηματοδοτεί τη δεύτερη με φουλάρια που κυκλοφορεί (η πρώτη ήταν το περασμένο φθινόπωρο) και ο οίκος είχε κυκλοφορήσει ένα ξεχωριστό φουλάρι για να γιορτάσει τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Η γη του Gloucestershire έχει εμπνεύσει και στο παρελθόν μια συλλογή 13ων luxury items που πωλήθηκαν στο Net-a-Porter και το Yoox. Δημιουργήθηκε από 8 μαθητές του εκπαιδευτικού πρπογράμματος Modern Artisan.

Ο βασιλιάς Κάρολος  μεταμόρφωσε το  Highgrove 

Το Highgrove ήταν η εξοχική κατοικία του Καρόλου για δεκαετίες και έχει επενδύσει χρόνο και ενέργεια στο να διαμορφώσει τους κήπους εναρμονίζοντάς τους στη φιλοσοφία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι κήποι άνοιξαν για το ευρύτερο κοινό το 1996 και στην κατοικία πραγματοποιούνται μαθήματα που οργανώνει το King’s Foundation. Ανάμεσα σε αυτά είναι και μία συνεργασία με τη Chanel για να αναπτυχθούν ικανότητες κεντήματος υψηλής ραπτικής.

Διαβάστε Επίσης