Βασίλισσα Ελισάβετ | Το μοναδικό δισέγγονο που δεν πρόλαβε να γνωρίσει

Στη μακρά της πορεία εν ζωή, η εκλιπούσα μονάρχης μέτρησε όχι ένα, όχι δύο, αλλά δεκατρία δισέγγονα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ανάμεσα στους πολλούς της ρόλους, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ υπήρξε υπερήφανη προγιαγιά όχι λιγότερων από 13 δισέγγονα.  Η εκλιπούσα μονάρχης είχε την τύχη να τα γνωρίσει όλα μέχρι τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ηλικία 96 ετών, εκτός από ένα νεαρό μέλος της οικογένειάς της.

Τον Ernest George Ronnie Brooksbank. Ο Ernest, ο οποίος θα γίνει ενός έτους τον επόμενο μήνα, είναι ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Ευγενίας και του συζύγου της Jack Brooksbank. Γεννήθηκε τον Μάιο του 2023, οκτώ μήνες μετά τον θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας. Είναι, μέχρι σήμερα, το μικρότερο από τα δισέγγονα της βασίλισσας. 

Ο Ernest είναι επίσης ο μικρότερος αδελφός του August Brooksbank, του οποίου το μεσαίο όνομα Philip ήταν φόρος τιμής στον σύζυγο της αείμνηστης βασίλισσας, πρίγκιπα Φίλιππο. Η εκλιπούσα μονάρχης έγινε για πρώτη φορά προγιαγιά τον Δεκέμβριο του 2010, όταν το μεγαλύτερο εγγόνι της, ο Peter Phillips, καλωσόρισε το πρώτο του παιδί, την Savannah Phillips, με την πρώην πλέον σύζυγό του Autumn Kelly. Η Savannah έχει επίσης μια μικρότερη αδελφή, την Isla. Αλλά ίσως τα πιο γνωστά δισέγγονα της αείμνηστης βασίλισσας είναι τα μικρά παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας: Ο πρίγκιπας George, δέκα ετών, η πριγκίπισσα Charlotte, οκτώ ετών, και ο πρίγκιπας Louis, πέντε ετών. Οι Ουαλοί αποκαλούσαν γλυκά την προγιαγιά τους "Gan Gan"

Τα τρία παιδιά της Zara και του Mike Tindall, η Mia, η Lena και ο Lucas, αποτελούν επίσης τα δύο από τα δεκατρία δισέγγονα του εκλιπόντος μονάρχη, όπως και η Sienna Mapelli Mozzi, η δίχρονη κόρη της πριγκίπισσας Βεατρίκης και του συζύγου της Edoardo Mapelli Mozzi. Στην άλλη πλευρά της υδρογείου, η εκλιπούσα βασίλισσα ήταν επίσης προγιαγιά των παιδιών του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex: Ο πρίγκιπας Archie, που γίνεται πέντε ετών αυτή την εβδομάδα, και η πριγκίπισσα Lilibet, δύο ετών.

Διαβάστε Επίσης