Πριγκίπισσα Diana | Γιατί δεν είχε ιδέα για το εφεδρικό νυφικό της

Η πριγκίπισσα Diana παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Κάρολο με μία δημιουργία που είχε την υπογραφή των Elizabeth και David Emanuel.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το νυφικό φόρεμα της πριγκίπισσας Diana, με τα 25 μέτρα ουρά και τα φουσκωτά μανίκια, θα μείνει για πάντα στην ιστορία της μόδας ως ένα θρυλικό κομμάτι. Λίγοι όμως ξέρουν ότι θα μπορούσε να είχε φορέσει ένα εντελώς διαφορετικό για να ανέβει τα σκαλιά του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου για να παντρευτεί τον Κάρολο στις 29 Ιουλίου 1981. Ούτε καν η ίδια είχε ιδέα για αυτό. 

Το δίδυμο των σχεδιαστών του νυφικού της Diana, Elizabeth και David Emanuel είχαν ετοιμάσει και μία δεύτερη νυφική δημιουργία σε περίπτωση ανάγκης. "Ήταν λίγο νευρωτικό και σκέφτηκα 'Τι θα συμβεί αν κάποιος κάνει διάρρηξη και κλέψει το φόρεμα ή κάτι χυθεί ή υπάρξει μια φωτιά ή κλαπεί;' ανέφερε η Elizaneth στο People. "Οπότε σκέφτηκα 'κάνω ένα εφεδρικό φόρεμα'". 

Η ίδια εξήγησε πως κράτησαν την πριγκίπισσα Diana στο σκοτάδι αναφορικά με το δεύτερο νυφικό. "Κανείς από εμάς δεν ήθελε να την ανησυχήσει. Ήταν απόλυτα μυστικό". 

Το εφεδρικό νυφικό παρόλα αυτά δεν ήταν ακριβές αντίγραφο. Αντίθετα, δεν είχε την μακρυά ουρά που είχε το αυθεντικό σχέδιο και είχε πιο λεπτά μανίκια ενώ το μεταξένιο ύφασμα ήταν λευκό και όχι "ιβουάρ από το οποίο ήταν φτιαγμένο το βασιλικό νυφικό". Το φόρεμα, όπως σημειώνει η Elizabeth Emanuel, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. "Σκέφτηκα ότι 'αν συμβεί οτιδήποτε θα το τελειώσω και θα το έχω έτοιμο'".

Πρόσφατα, η σχεδιάστρια αναπαράστησε το δεύτερο φόρεμα που δεν φορέθηκε ποτέ εικονικά για το Μουσείο The Princess Diana έχοντας μελετήσει τα παλιά της σχέδια και ένα στιγμιότυπο από ένα ντοκιμαντέρ. Το επόμενο σχέδιό της είναι να δημιουργήσει μια αναδημιουργία του αυθεντικού νυφικού της Diana. 

"Θα προσπαθήσω να αιχμαλωτίσω το πνεύμα του αυθεντικού -αλλά μέσα από τα σημερινά μου μάτια" αναφέρει. "Θέλω να διατηρήσω όλες τις λάμψεις και τα μαργαριτάρια αλλά με μια εντελώς διαφορετική οπτική". 

Διαβάστε Επίσης