Το άλλο πρόσωπο της κραταιάς βασίλισσας Ελισάβετ | Οι ανασφάλειες, τα διλήμματα, οι αδυναμίες μίας γυναίκας που φαινόταν παντοδύναμη

Η ίδια τις γνώριζε. Για αυτό, και προσπαθούσε σκληρά να τις κρύψει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν και πλέον η ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών απασχολεί τους γονείς από τη νηπιακή τους ηλικία, δεν συνέβαινε αυτό πάντα. Ειδικά στη βασιλική οικογένεια, όλα τα παιδιά και ειδικά εκείνα που είναι σε σειρά διαδοχής εκπαιδεύονται από νωρίς και παρακολουθούν αυστηρά σχολεία από μικρά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το σχολείο της Charlotte και του George, το οποίο εκπαιδεύει την αυριανή ελίτ, παραδίδει σε 4χρονα μαθήματα φιλοσοφίας, αγγειοπλαστικής, υποκριτικής, τραγούδι και μουσική, ενώ μαθαίνουν και γκολφ.

Τι εκπαίδευση έχει όμως η προγιαγιά τους, η Βασίλισσα Ελισάβετ;

Αν και είναι μεγαλωμένη σε μια εντελώς διαφορετική εποχή, όταν γεννήθηκε η Ελισάβετ Αγγλίας οι πιθανότητες να γίνει βασίλισσα ήταν ελάχιστες αφού ο πατέρας της ήταν ο δεύτερος γιος του βασιλιά και πρώτος στη διαδοχή ήταν ο αδελφός του.

Κάτι που ανατράπηκε στην πορεία, και εκείνη βρέθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία να αναλαμβάνει το θρόνο της Αγγλίας.

Οι γονείς της Ελισάβετ είχαν επιλέξει την κατ' οίκον διδασκαλία, κάτι που συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, μάλιστα τα μαθήματα της έκανε η μητέρα της και μέχρι τα επτά της χρόνια ήξερε μόνο να γράφει και να διαβάζει.

Μεγαλώνοντας και πριν ενηλικιωθεί η Ελισάβετ μελέτησε το Σύνταγμα και εκεί περιορίστηκαν οι γνώσεις της κατά τη διάρκεια της σχολικής της ηλικίας.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr