Olga Leventis: "Η ευκαιρία να συνδέω σχεδιαστές, brands και influencers διαμορφώνοντας την ιστορία των luxury brands μού δίνει δύναμη να εξελίσσομαι διαρκώς"

Η ιδιοκτήτρια της εταιρείας παραγωγής και Luxury PR, Uprising Productions, μιλάει για την καριέρα της στο χώρο της παγκόσμιας μόδας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι άνθρωποι με όραμα και θάρρος να το υλοποιήσουν έχουν πάντα κάτι να πουν. Και ο καθένας μας κάτι να συγκρατήσει από το προσωπικό τους success story. Να εμπνευστεί μέσα από τα επιτεύγματά τους. Η Olga Leventis, ιδιοκτήτρια της εταιρείας παραγωγής και Luxury PR, Uprising Productions, είναι μία από αυτούς. Μία από τις γυναίκες που τολμούν να καινοτομήσουν, να ανατρέξουν το σκηνικό, να μεταβάλλουν αντιλήψεις, να σχεδιάσουν ένα νέο σύμπαν, αναδομημένο από τις ρίζες του. 

Αφήνοντας για λίγο τον απαιτητικό της επαγγελματικό ρόλο, στον οποίο συνυφαίνονται αρμονικά η οπτική του thinker και ο δυναμισμός του doer, καθώς και το πρόσωπο μίας μητέρας που αγαπά και τολμά, η Olga Leventis ανοίγει τις σελίδες του προσωπικού της βιβλίου στο Harper's Bazaar Greece

Olga Leventis: "Η ευκαιρία να συνδέω σχεδιαστές, brands και influencers διαμορφώνοντας την ιστορία των luxury brands μού δίνει δύναμη να εξελίσσομαι διαρκώς"

Ποιο ήταν το πρώτο σας βήμα στον κόσμο της μόδας;

Το αρχικό μου βήμα στον κόσμο της μόδας έγινε όταν μετακόμισα για πρώτη φορά στο Los Angeles. Εκεί, μυήθηκα αληθινά στη δύναμη των δημοσίων σχέσεων, της δημιουργίας περιεχομένου και τον κρίσιμο ρόλο τους να συνδέουν fashion brands με celebrities και influencers. Αυτή η έκθεση με οδήγησε στην ίδρυση του MagModels PR, ένα μπουτίκ πρακτορείο αφιερωμένο στην εξύψωση των αφηγήσεων των βασικών παικτών της μόδας μέσω στρατηγικών συνδέσεων. Καθώς η επιχείρηση άνθιζε, αναγνώρισα την ανάγκη να γεφυρωθεί η αμερικανική και η ευρωπαϊκή αγορά, κάτι το οποίο οδήγησε στην ίδρυση της Uprising Productions στο Μονακό. Αυτή η επέκταση ήταν μια στρατηγική κίνηση προς την αξιοποίηση των δυνατών σημείων και των δύο ηπείρων, ενισχύοντας την παγκόσμια εμβέλεια και τον αντίκτυπό μας στη βιομηχανία της μόδας.

Τι σας ενδυνάμωσε περισσότερο στην αρχή της καριέρας σας;

Από την αρχή της καριέρας μου, άντλησα δύναμη από την ικανότητά μου να συνδέω ανθρώπους – σχεδιαστές, brands και influencers, καθώς και να διαμορφώνω την ιστορία των luxury brands με ουσιαστικούς τρόπους. Αυτή η διαδικασία άνοιξε ευκαιρίες για τη δημιουργία επιδραστικών, ηχηρών ιστοριών που πραγματικά κίνησαν το ενδιαφέρον του κόσμου.  Αναγνώρισα από νωρίς τη δυνατότητα για την προώθηση της συνεργασίας και της καινοτομίας μέσω της γεφύρωσης του χάσματος, που όρισε νέα δεδομένα στον κόσμο της μόδας.

Ευτυχώς, αυτό το όραμα υποστηρίχθηκε και τελειοποιήθηκε από ένα δίκτυο δημιουργικών οραματιστών και βετεράνων του χώρου, των οποίων η εμψύχωση όχι μόνο ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μου αλλά και εδραίωσε την πίστη μου για τη μοναδικότητα της αξίας της Uprising Productions. Η υποστήριξή τους υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας ουσιαστικών συνδέσεων και αφηγήσεων στην αγορά των ειδών πολυτελείας. 

Πόσο δύσκολο και ριψοκίνδυνο ήταν για εσάς να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση;

Το να ξεκινήσω την Uprising Productions ήταν ριψοκίνδυνο και ταυτόχρονα μία πρόκληση, ειδικά στην άκρως ανταγωνιστική βιομηχανία της μόδας που κυριαρχείται από καθιερωμένους παίκτες. Απαιτούσε στρατηγική σκέψη, ανθεκτικότητα και ισχυρή πίστη στο όραμά μου να ξεχωρίσω ανάμεσα σε καθιερωμένα brands. Άλλωστε, το να εξισορροπήσω τις δημιουργικές μου φιλοδοξίες με τις πρακτικές του business management δοκίμασε την επιμονή μου. Έμαθα να αφιερώνω τον απαραίτητο χρόνο για να αναπτύσσουμε μοναδικές προτάσεις και να παραμείνουμε σίγουροι προς την κατεύθυνσή μας, ακόμα και όταν αντιμετωπίζουμε κάτι με σκεπτικισμό. Αυτή η προσέγγιση ήταν καθοριστική για την επιτυχία μας, δείχνοντας ότι το πάθος και η αποφασιστικότητα μπορούν να χαράξουν έναν ξεχωριστό δρόμο σε οποιαδήποτε αγορά. 

Olga Leventis

Εκτός από επιτυχημένη επιχειρηματίας, είστε και μητέρα δύο παιδιών. Πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσετε ανάμεσα σε μια απαιτητική καριέρα και τη μητρότητα;

Οι διπλές ευθύνες που απορρέουν από τη διαχείριση μιας απαιτητικής καριέρας και της ανατροφής δύο παιδιών είναι περίπλοκες, αλλά σε ανταμείβουν με έναν απίστευτο τρόπο. Αυτό συνεπάγεται μια σχολαστική ενορχήστρωση των προγραμμάτων, ένα ακλόνητο δίκτυο υποστήριξης, τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία, και την προσωπική δέσμευση να είμαι πλήρως παρούσα και στους δύο ρόλους. Προσπαθώ να δείχνω στα παιδιά μου τις αξίες της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης, ενώ παράλληλα απολαμβάνω κάθε στιγμή που περνάω μαζί τους, φροντίζοντας να νιώθουν ότι τα αγαπώ και ότι είναι πάντα η προτεραιότητά μου.

Είχατε την ευκαιρία να κάνετε ένα βήμα πίσω στην καριέρα σας λόγω της μητρότητας;

Το να γίνω μητέρα απαιτούσε να προσαρμόσω προσωρινά ορισμένους από τους επαγγελματικούς μου στόχους. Ενώ κάποιος μπορεί να το δει ως οπισθοδρόμηση, εγώ θεωρώ ότι είναι επένδυση στην οικογένειά μου. Αυτή η περίοδος όχι μόνο εμπλούτισε την προσωπική μου εξέλιξη αγκαλιάζοντας πλήρως τη μητρότητα, αλλά επιπλέον με βοήθησε να αναπτύξω ένα πιο ευέλικτο στυλ ηγεσίας. Η μητρότητα διεύρυνε την προοπτική μου στην εξισορρόπηση διαφορετικών ρόλων ζωής, που με τη σειρά τους βελτίωσαν τις επαγγελματικές μου ικανότητες. Το πιο σημαντικό είναι ότι μου δίδαξε την αξία της οικοδόμησης μιας αξιόπιστης ομάδας και μου έμαθε να αναθέτω αρμοδιότητες αποτελεσματικά. Αυτή η αλλαγή μου επέτρεψε να συνεχίσω να οδηγώ την επιχείρησή μου μπροστά, αφιερώνοντας παράλληλα τον απαραίτητο χρόνο στην οικογένειά μου. 

Τι αγαπάτε περισσότερο στη δουλειά σας;

Αυτό που με μαγεύει περισσότερο στη δουλειά μου είναι η ευκαιρία που μου δίνει να λειτουργώ ως γέφυρα ανάμεσα σε διαφορετικούς δημιουργούς, από αναδυόμενους σχεδιαστές έως καταξιωμένους φωτογράφους και ισχυρούς δημιουργούς περιεχομένου. Η δουλειά μου περιλαμβάνει πολλά περισσότερα από τη δημιουργία πειστικών αφηγήσεων. Ουσιαστικά, πρόκειται για τη σύνδεση αυτών των ταλέντων με τρόπους που ενισχύουν ο ένας τα δυνατά σημεία του άλλου και προωθούν καινοτόμες συνεργασίες. Αυτή η διαδικασία, συνδέοντας διαφορετικές φωνές και οράματα, όχι μόνο εμπλουτίζει τις καμπάνιες, αλλά επίσης δημιουργεί μια δυναμική σύμπραξη που μπορεί να ωθήσει ένα brand σε νέα ύψη. Η ικανοποίηση που αντλώ βλέποντας αυτές τις συνδέσεις να οδηγούν σε επιτυχή και σημαντικά αποτελέσματα είναι τεράστια. Αναδεικνύει τη σημασία και τον αντίκτυπο των συνεκτικών και συνεργατικών δημιουργικών προσπαθειών στον διαρκώς εξελισσόμενο PR κόσμο της μόδας.

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας; Έχετε προγραμματίσει το επόμενο βήμα σας;

Κοιτάζοντας το μέλλον, στοχεύω να προωθήσω την Uprising Productions σε ένα πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό μέλλον. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να αναδεικνύουμε μικρότερα brands και ανερχόμενους σχεδιαστές, δίνοντάς τους την ορατότητα που χρειάζονται στην ανταγωνιστική βιομηχανία της μόδας. Η στρατηγική μας ξεπερνά την απλή προώθηση. Δεσμευόμαστε να αναπτύσσουμε αφηγήσεις που υποστηρίζουν ουσιαστικές αιτίες  και συμβάλλουν θετικά στην κοινότητα.

Με την ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών και την υιοθέτηση τεχνολογικών καινοτομιών, στοχεύουμε να μετατρέψουμε το PR των ειδών πολυτελείας σε μια δύναμη για το κοινό καλό. Αυτό συνεπάγεται επαναπροσδιορισμό του ρόλου μας στη βιομηχανία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξή μας όχι μόνο διευρύνει το επιχειρηματικό μας αποτύπωμα, αλλά και ευθυγραμμίζεται με ουσιαστικές συνεισφορές προς την κοινωνία και το περιβάλλον, αφήνοντας έναν μόνιμο αντίκτυπο σε κάθε καμπάνια που αναλαμβάνουμε.

Olga Leventis

Εξακολουθούν οι άνδρες να κυριαρχούν σε ηγετικές θέσεις στη βιομηχανία της μόδας;

Το τοπίο στην ηγεσία της βιομηχανίας της μόδας ήταν παραδοσιακά ανδροκρατούμενο, αλλά οι αλλαγές είναι σε εξέλιξη. Είμαι ενθουσιασμένη που αναδεικνύονται όλο και περισσότερες γυναίκες σε ηγετικούς ρόλους, και μέσω πλατφορμών όπως η Uprising Productions, δεσμεύομαι να υποστηρίζω την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη. Καθοδηγώντας τις νέες γυναίκες και προωθώντας την ισότητα των φύλων, μπορούμε να ενθαρρύνουμε ένα πιο ισορροπημένο μοντέλο ηγεσίας που θα αντικατοπτρίζει την ποικιλόμορφη καταναλωτική μας βάση. 

Περιγράψτε μια τέλεια μέρα για εσάς...

Μια τέλεια μέρα είναι να ξυπνάω σε ένα γαλήνιο περιβάλλον, που άμεσα με ηρεμεί. Θα ξεκινούσα, λοιπόν, με διαλογισμό νωρίς το πρωί, για να επικεντρωθώ και να προετοιμαστώ για την ημέρα μου. Θα εστίαζα στο να περάσω ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά μου, να δημιουργήσουμε μαζί όμορφες αναμνήσεις, είτε με το να απολαύσουμε ένα όμορφο δείπνο είτε να κάνουμε έναν χαλαρό περίπατο στο πάρκο. Αυτό πραγματικά με ανανεώνει και το γεγονός ότι συνδέομαι με αυτούς που αγαπώ με κάνει να συνεχίζω τη δουλειά με την οποία είμαι παθιασμένη. 

Ποια είναι τα αγαπημένα σας brands και προορισμοί μόδας;

Οι αγαπημένοι μου προορισμοί μόδας είναι το Παρίσι, το Τόκιο και η Νέα Υόρκη. Κάθε πόλη έχει τη δική της μοναδική "γεύση" που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο της μόδας. Το Παρίσι είναι η επιτομή της διαχρονικής κομψότητας και της υψηλής ραπτικής, το Τόκιο φημίζεται για το πρωτοποριακό street style και την καινοτομία του, και η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που πάλλεται με τόλμη, δίνει ενέργεια και καθορίζει τις τάσεις στη μόδα. Αυτές οι πόλεις όχι μόνο εμπνέουν αλλά και αντικατοπτρίζουν τη δυναμική φύση της βιομηχανίας της μόδας. 

Όσον αφορά τα αγαπημένα μου brands, YSL και Valentino βρίσκονται στην κορυφή της λίστας μου για τα εξαίσια σχέδια τους και τη διαρκή ελκυστικότητα που αποπνέουν. Η εκλεπτυσμένη, αλλά τολμηρή αισθητική του YSL, ο ρομαντισμός και οι φωτεινές δημιουργίες του Valentino συνεχίζουν να με συνεπαίρνουν. Επιπλέον, η Salon 1884 ξεχωρίζει για την παραδοσιακή προσέγγιση της στη μόδα, ενσαρκώνοντας μια σύγχρονη αναβίωση των κλασικών στυλ. Τέλος, ο οίκος Chanel με τα εμβληματικά και διαχρονικά του σχέδια, παραμένει ένα σημείο αναφοράς της πολυτελούς μόδας  που επηρεάζει σταθερά την αισθητική και την εργασία μου μέσα στον χώρο.