Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου μετακομίζει στις Η.Π.Α.

Ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση της 22χρονης πριγκίπισσας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι προετοιμασίες της πριγκίπισσας Ελισάβετ του Βελγίου για τη βασιλική της ιδιότητα την οδήγησαν σε μερικά από τα πιο συναρπαστικά, ιστορικά και μοναδικά ιδρύματα του κόσμου.

Τώρα, το Παλάτι ανακοίνωσε την επόμενη κίνησή της. Αφού ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ιστορία και την Πολιτική στο Lincoln College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η 22χρονη θα ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Harvard στη Βοστώνη. Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την ευρέως δημοφιλή μελλοντική βασίλισσα του Βελγίου, το Παλάτι ξεκαθάρισε: "Αφού ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία τις εξετάσεις εισαγωγής, η Αυτής Βασιλική Υψηλότης Πριγκίπισσα Ελισάβετ, Δούκισσα του Μπράμπαντ, θα ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια πολιτική αυτό το καλοκαίρι στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (Harvard Kennedy School) στη Βοστώνη".

"Με το διετές αυτό πρόγραμμα θα ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές της σπουδές μετά το πτυχίο της στην Ιστορία και την Πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Lincoln College). Η πριγκίπισσα επελέγη επίσης για "τιμητικό βραβείο" από το πρόγραμμα Fulbright, το πρόγραμμα διεθνών ανταλλαγών στον τομέα της εκπαίδευσης του Υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών".

Η Ελισάβετ γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2001 και είναι το μεγαλύτερο παιδί του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης. Έχει τον τίτλο της Δούκισσας του Μπράμπαντ και γεννήθηκε στη βασιλεία του παππού της, Αλβέρτου Β'. Ο Αλβέρτος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του το 2013, σε μια κίνηση που αποτέλεσε προηγούμενο για την πρόσφατη παραίτηση ενός άλλου Ευρωπαίου βασιλικού, της βασίλισσας Margrethe Β' της Δανίας. Η Ελισάβετ έχει τρία μικρότερα αδέλφια, τον πρίγκιπα Gabriel, 20 ετών, τον πρίγκιπα Emmanuel, 18 ετών, και την πριγκίπισσα Eleonora, 15 ετών.