Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Λουξεμβούργου | Έγινε μητέρα για πρώτη φορά

Η πριγκίπισσα Alexandra έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της, Nicolas Bagory.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Alexandra καλωσόρισε το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της, Nicolas Bagory, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Μεγάλο Δουκικό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου.

Σε ανακοίνωσή του, το παλάτι ανέφερε: "Ο Μέγας Δούκας και η Μεγάλη Δούκισσα έχουν τη μεγάλη χαρά να ανακοινώσουν τη γέννηση της εγγονής τους Victoire, πρώτου παιδιού της κόρης τους Alexandra και του γαμπρού τους Nicolas, που γεννήθηκε αυτή την Τρίτη 14 Μαΐου στο Παρίσι. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι καλά στην υγεία τους".

Αν και δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμη επίσημες φωτογραφίες, το κοριτσάκι είναι το όγδοο εγγόνι για τον Μεγάλο Δούκα Henri και τη Μεγάλη Δούκισσα Maria Teresa.

Η γέννηση της Victoire έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες αφότου η πριγκίπισσα Alexandra και ο Nicolas γιόρτασαν την πρώτη επέτειο του γάμου τους στις 22 Απριλίου. Η εγκυμοσύνη της Alexandra επιβεβαιώθηκε από τη Μεγάλη Δουκική Αυλή τον περασμένο Δεκέμβριο και η νεογέννητη κόρη της είναι η ένατη στη σειρά διαδοχής του θρόνου του Λουξεμβούργου.

Η πριγκίπισσα είναι η τέταρτη και μοναδική κόρη του Μεγάλου Δούκα και της Μεγάλης Δούκισσας. Έχει τρία μεγαλύτερα αδέλφια - τον κληρονομικό Μεγάλο Δούκα Guillaume, τον πρίγκιπα Felix και τον πρίγκιπα Louis, καθώς και έναν μικρότερο αδελφό, τον πρίγκιπα Sebastien.

Η Αλεξάνδρα, η οποία μεγάλωσε στην ύπαιθρο του Λουξεμβούργου στο κάστρο Fischbach, είχε προηγουμένως αποκλειστεί από τη γραμμή διαδοχής μέχρι το 2011, όταν ο πατέρας της Μέγας Δούκας Henri εξέδωσε το απόλυτο πρωτογονικό δικαίωμα, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι θηλυκοί απόγονοί του είχαν το δικαίωμα να συμπεριληφθούν στη γραμμή διαδοχής του θρόνου.