100 χρόνια της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μέσα από σπάνιες φωτογραφίες

Σε μία από αυτές η βασίλισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ποζάρουν αγκαλιά με τα νεογέννητα παιδιά τους.

Η βασίλισσα Ελισάβετ υπήρξε μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Πολλές από τις επίσημες αλλά και τις ανεπίσημες φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί μέσα στα χρόνια. Υπάρχουν όμως και κάποιες που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Μέχρι σήμερα.

Ανέκδοτες φωτογραφίες από τη ζωή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας θα παρουσιαστούν στην έκθεση  Royal Portraits: A Century of Photography με το πορτρέτο των τεσσάρων μαμάδων να έχει ξεχωριστή θέση. Η βασίλισσα Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα και η δούκισσα του Κέντ ως νέες μαμάδες ποζάρουν αγκαλιά με τα μωρά τους. 

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει τραβηχτεί από τον Λόρδο Snowdon, τον σύζυγο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, το 1964. Ήταν ένα προσωπικό ευχαριστώ στον John Peel, που όπως αναφέρεται στη βασιλική συλλογή, ξεγέννησε και τα τέσσερα μωρά μέσα σε δύο μήνες εκείνη τη χρονιά. 

Το μωρό που κρατά η βασίλισσα Ελισάβετ είναι το τέταρτο παιδί της. Ο πρίγκιπας Edward γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1964. Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα κρατά το δεύτερο παιδί της, την Λαίδη Sarah Chatto που γεννήθηκε τον Μάιο της ίδιας χρονιάς. 

Το πορτρέτο συνοδεύει στην έκθεση κι ένα χειρόγραφο σημείωμα της Μαργαρίτας προς την αδερφή της την οποία προσφωνεί "αγαπημένη Lilibet". Σε αυτό η πριγκίπισσα ζητά από τη βασίλισσα να υπογράφει την φωτογραφία για να την στείλουν στον γιατρό. 

Η έκθεση εγκαινιάζεται στην King’s Gallery του Buckingham από σήμερα 17 Μαΐου. Περιλαμβάνει συνολικά 150 φωτογραφίες από τη βασιλική συλλογή από το 1920 μέχρι σήμερα. Στις πιο πρόσφατες που εκτίθεται είναι το πορτρέτο της Kate Middleton που τράβηξε ο Paolo Roversi για τα 40α γενέθλια της πριγκίπισσας της Ουαλίας και στιγμιότυπα από τον αρραβώνα και τον γάμο της με τον πρίγκιπα William. 

Διαβάστε Επίσης