Βασιλιάς Κάρολος | Η απόφαση του που προκάλεσε δυσαρέσκεια στον βρετανικό λαό

Μία παράδοση 200 ετών καταλύεται με υπογραφή του μονάρχη μόνο που το κοινό δεν πρόκειται να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι κάτοικοι που ζουν κοντά στο Κάστρο του Windsor φαίνεται να έχουν μείνει αρκετά απογοητευμένοι μετά την ανακοίνωση ότι η βασιλική κατοικία θα τερματίσει την 200ετή παράδοση που τους επιτρέπει να εισέρχονται δωρεάν, απόφαση που φέρει την υπογραφή του βασιλιά Καρόλου.

Η κίνηση αυτή επικρίθηκε από τους ντόπιους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι "αξίζουν ένα αντάλλαγμα για την υποδοχή τόσων πολλών τουριστών στην πόλη τους". Το Royal Collection Trust σταματά το καθιερωμένο από καιρό προνόμιο, το οποίο προσφέρει δωρεάν είσοδο στους ντόπιους που έχουν μια κάρτα Royal Borough of Windsor and Maidenhead Advantage Card, από την 1η Ιουνίου. 

Οι κάτοχοι της κάρτας θα πρέπει πλέον να πληρώνουν για ένα εισιτήριο στο παλαιότερο και μεγαλύτερο κατοικημένο κάστρο του κόσμου, αλλά θα λαμβάνουν έκπτωση 50%, με κόστος 15 λίρες εκ των προτέρων ή 16,50 λίρες την ημέρα, με δωρεάν είσοδο για ένα παιδί έως 17 ετών. Ο βασιλιάς Κάρολος χρησιμοποιεί το 1.000 ετών φρούριο στο Berkshire ως μία από τις επίσημες κατοικίες του και είναι ένα λειτουργικό παλάτι, όπου συχνά πραγματοποιούνται επενδύσεις και κρατικές επισκέψεις, αλλά παραμένει ανοιχτό για το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 

Διαβάστε Επίσης