Πρίγκιπας William | Ο λόγος που ακύρωσε προγραμματισμένη του εμφάνιση την τελευταία στιγμή

Όπως αναφέρουν διεθνή Μέσα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμφάνισή του "για λόγους ανωτέρας βίας".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποφάσισε την τελευταία στιγμή να ακυρώσει το ταξίδι που ήταν προγραμματισμένο για τις 23 Μαΐου 2024, κάτι που προκάλεσε αναταραχή τόσο στον βρετανικό λαό, όσο και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Τι συνέβη, όμως, και ο πρίγκιπας William δεν θα καταφέρει να δώσει το παρών στo επετειακό Royal National Lifeboat Institution Garden Party. 

Ο πρίγκιπας δεν θα συμμετάσχει πλέον στην προγραμματισμένη υποχρέωση μετά από επικαιροποιημένες οδηγίες από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με το Παλάτι του Κένσινγκτον να δηλώνει: "Προσβλέπουμε στον επαναπρογραμματισμό στο μέλλον και λυπούμαστε πολύ για όσους έχουν ήδη ταξιδέψει". 

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα για την αλλαγή του δικού τους προγράμματος ως αποτέλεσμα της αποκάλυψης του Βρετανού πρωθυπουργού Rissy Soonak ότι την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 θα διεξαχθούν εθνικές εκλογές.  

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, το βασιλικό ζεύγος επιβεβαίωσε ότι όλες οι βασιλικές υποχρεώσεις "που μπορεί να φαίνεται ότι αποσπούν την προσοχή ή αποσπούν την προσοχή από την προεκλογική εκστρατεία" ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν. Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι ο βασιλιάς και η βασίλισσα έστειλαν την "ειλικρινή συγγνώμη" τους σε όσους επηρεάστηκαν. 

Η είδηση έρχεται αφού ο βασιλιάς Κάρολος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό την Τετάρτη και συμφώνησε με το αίτημά του να διαλυθεί το Κοινοβούλιο.