Βασίλισσα Letizia | Τι έχει συμβεί με το νυφικό της;

Ο βασιλιάς Felipe και η βασίλισσα Letizia μετρούν 20 χρόνια γάμου.

Η 22η Μαΐου είναι μία ξεχωριστή μέρα για τη βασίλισσα Letizia και τον βασιλιά Felipe. Φέτος, σήμανε την 20η επέτειο του γάμου τους. Τους εορτασμούς φρόντισαν να τους ξεκινήσουν λίγο νωρίτερα δίνοντας στη δημοσιότητα 11 οικογενειακά πορτρέτα.

Μέσα από τις φωτογραφίες έστειλαν το μήνυμα της ενότητας και της ανθεκτικότητας. Μπορεί τους τελευταίους μήνες να χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν πολλές δυσκολίες, με προβλήματα υγείας και σκάνδαλα, όμως η σχέση τους όχι μόνο αντέχει στον χρόνο αλλά βγαίνει και πιο δυνατή.

Ο εντυπωσιακός γάμος τους στη Μαδρίτη

Ο γάμος τους έγινε στις 22 Μαΐου του 2004 στον Καθεδρικό Ναό Almudena στη Μαδρίτη. Ο τότε διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Felipe και η δημοσιογράφος Letizia Ortiz Rocasolano ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας με περισσότερους από 1.200 καλεσμένους να δίνουν το παρών. Ανάμεσά τους ήταν εκπρόσωποι από 12 βασιλικές οικογένειες και ξεχωριστά μέλη της αριστοκρατικής κοινότητας της Ισπανίας.

Η νυφική δημιουργία που επέλεξε η βασίλισσα Letizia

Τα μάτια όλων ήταν στραμμένα στη νύφη και το νυφικό που επέλεξε για μία από τις όμορφες ημέρες της ζωής της. Η νυφική δημιουργία ήταν δια χειρός Manuel Pertegaz και έμοιαζε βγαλμένη από παραμύθι. Αποτελούνταν από μετάξι από την περιοχή της Βαλένθια και είχε κεντήματα από ασημένια νήματα.

Το νυφικό της φόρεμα ξεχώρισε για την κομψότητα και το σοφιστικέ κόψιμό του με ασύμμετρα, μακριά μανίκια και λαιμό σε γραμμή V. Η Letizia συνδύασε το νυφικό της με ένα ζευγάρι γόβες Manolo Blahnik οι οποίες ήταν φτιαγμένες με το ίδιο ύφασμα προσθέτοντας χάρη και συνοχή στο σύνολο.

Βασίλισσα Letizia | Τι έχει συμβεί με το νυφικό της;

Πού είναι σήμερα το νυφικό;

Μετά τη γαμήλια τελετή, το φόρεμα φυλάχτηκε με προσοχή και εκτίθεται από το 2005 στο παλάτι του Aranjuez. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν αυτό το κομμάτι της βασιλικής ιστορίας της Ισπανίας μαζί με τα νυφικά φορέματα της Σοφίας της Ισπανίας, της Infanta Elena και της Infanta Cristina. Όλα βρίσκονται τοποθετημένα σε προθήκη σχεδιασμένη να αναδεικνύει τη λαμπρότητά τους.

Η βασίλισσα Letizia μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις αναμνήσεις από την ημέρα του γάμου της όχι μόνο μέσα από τις φωτογραφίες αλλά και από την παρουσίαση του νυφικού. Έτσι, μπορεί να αναβιώσει τις ξεχωριστές στιγμές της δίπλα στον Felipe.

Διαβάστε Επίσης