Το νέο, επίσημο πορτραίτο του Βασιλιά Κάρολου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τους βετεράνους και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μια νέα φωτογραφία του βασιλιά Κάρολου, ο οποίος είναι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, κυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου καθώς ο ίδιος θέλησε να τιμήσει την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Μια ημέρα που στέκεται αφορμή κάθε χρόνο για να αναγνωρίσουν όλοι την προσφορά του προσωπικού, των οικογενειών, των βετεράνων και των δοκίμων του Ηνωμένου Βασίλειου.

Το πορτραίτο, που τραβήχτηκε στον Μεγάλο Διάδρομο στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον Νοέμβριο του 2023, δείχνει τον 75χρονο Βρετανό μονάρχη καθισμένο να φοράει το επίσημο ένδυμα του πρώτου τη τάξει Στρατάρχη, συμπεριλαμβανομένων των μεταλλίων, του σπαθιού και των παράσημων. 

Το πορτραίτο είναι έργο του φωτογράφου Hugo Burnand. Ο Burnand έχει επιλεγεί ως φωτογράφος για πολλές επίσημες φωτογραφίσεις του ηγεμόνα, από τότε που ανέβηκε στον θρόνο.

Ήταν εκείνος που φωτογράφισε επίσης τα πορτραίτα της στέψης, αλλά και την εικόνα του βασιλιά από το υπουργικό συμβούλιο, εκείνη δηλαδή την χαρακτηριστικά εικόνα που μπορούν να κρεμάσουν σε δημόσια κτίρια δημόσιοι φορείς στα σχολεία, τα δικαστήρια και τις υπηρεσίες διάσωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η σχέση του βασιλιά Καρόλου με τον Burnand πηγαίνει πολύ πίσω. Ο φωτογράφος τράβηξε τα επίσημα πορτραίτα στους γάμους του Καρόλου και της Καμίλα το 2005, καθώς και στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον το 2011.

Εκτός από τη νέα φωτογραφία, η βασίλισσα Καμίλα μοιράστηκε ένα ειδικό μήνυμα με το οποίο ευχαριστεί τους βετεράνους, τα εν ενεργεία μέλη των ενόπλων δυνάμεων και τις οικογένειές τους για τις υπηρεσίες τους.

"Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι μαζί σας την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είτε σε αυτή τη χώρα είτε στο εξωτερικό, γιορτάζουμε την υπηρεσία των ανδρών και των γυναικών του στρατού μας και σας ευχαριστούμε όλους για όλα όσα κάνετε για να προστατεύσετε αυτή τη χώρα μας. Θυμόμαστε επίσης εκείνους που έκαναν την υπέρτατη θυσία στην επιδίωξη της σταθερότητας και της ειρήνης σε όλο τον κόσμο" έγραψε η βασίλισσα.