Πρίγκιπας William | Η οικογενειακή παράδοση πολλών ετών που αρνείται να συνεχίσει

Αποτελεί μία από τις αγαπημένες του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί η ζωή των Royals να υπακούει σε κανόνες που ορίζει ένα αυστηρό Πρωτόκολλο, όμως, υπάρχουν πάντα οι εξαιρέσεις. Μία συγκεκριμένη περίπτωση αφορά τον πρίγκιπα William και την άρνησή του να διαιωνίσει μία από τις χαρακτηριστικότερες παραδόσεις της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο, πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος παρευρέθηκε στους εορτασμούς για την 900ή επέτειο της πόλης του Εδιμβούργου.
Όσον αφορά την εμφάνισή του, ο μονάρχης  επέλεξε να φορέσει το κιλτ του στη Σκωτία και το παραδοσιακό ταρτάν του, σύμφωνα με τη βασιλική παράδοση που τηρούσαν κατά γράμμα ο πατέρας, ο παππούς, ο προπάππους αλλά και η υπόλοιπη οικογένειά του. Όμως, όλα δείχνουν ότι η παράδοση αυτή σταματά σε αυτό το σημείο. Και αυτό, διότι ο πρίγκιπας William δεν προτίθεται να την συνεχίσει.

Αν και η ιστορία του δεσμού των Royals με τα κιλτ χρονολογείται εδώ και 170 χρόνια, ο πρίγκιπας William φαίνεται να είναι απρόθυμος να φορέσει τη συγκεκριμένη ενδυμασία - έχει να τον δει κανείς να φοράει κιλτ από τότε που ήταν παιδί - επειδή δεν του αρέσουν, όπως υποστηρίζει έμπειρος βασιλικός σχολιαστής.

"Οι άνδρες φορούν κιλτ, όχι μόνο στις επίσημες εξορμήσεις και τα καθήκοντά τους, αλλά και στις στιγμές ανάπαυσής τους. Ακόμα και η πριγκίπισσα Diana, στην οποία δεν άρεσε το σκωτσέζικο στυλ, συνήθιζε να κάνει μια προσπάθεια, σαν ένα tam o’ shanter, προς τέρψη των Κελτών", ανέφερε σε δήλωσή του ο Richard Kay, έμπειρος δημοσιογράφος περί βασιλικών θεμάτων της Daily Mail.