Πρίγκιπας George | Ο αυστηρός ταξιδιωτικός περιορισμός που θα αντιμετωπίσει

Ο πρίγκιπας George δεν είναι το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που επιβάλλεται να ακολουθεί τον συγκεκριμένο κανόνα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το βασιλικό πρωτόκολλο περιέχει μια σειρά από κανόνες που τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιβάλλεται να τηρήσουν. Από το πώς θα πρέπει να κατεβαίνουν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας τα σκαλιά μέχρι το πώς θα πρέπει να υποκλίνονται όλα τα μέλη. Κανόνες που είναι ριζωμένοι στην παράδοση και την εθιμοτυπία. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που προκύπτουν από ανάγκη για την ασφάλεια. Για παράδειγμα, στα ταξίδια στο εξωτερικό η βασιλική οικογένεια απαγορεύεται να καταναλώνει συγκεκριμένα φαγητά και τα κύρια μέλη της ταξιδεύουν με φιάλες αίμα της ομάδας τους για περίπτωση ανάγκης. Καθώς κάποια από τα νεότερα μέλη των Βρετανών Royals, όπως ο πρίγκιπας George, η πριγκίπισσα Charlotte και ο πρίγκιπας Louis, ετοιμάζονται να αναλάβουν τους μελλοντικούς τους ρόλους θα αλλάξει και ο τρόπος που ταξιδεύουν. Ειδικά ο George που είναι και ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Σύμφωνα με την παράδοση, δύο διάδοχοι επιτρέπεται να ταξιδεύουν με το ίδιο αεροπλάνο έτσι ώστε να προστατευτεί η σειρά διαδοχής. Παρόλο που ο William και η Kate έχουν ιστορικά κρατήσει ενωμένη την πενταμελή οικογένειά τους, ο αυστηρός ταξιδιωτικός κανόνας θα επικρατήσει για τον George από την επόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του A Right Royal Podcast, ο Graham Laurie, που είχε εργαστεί στο παρελθόν ως πιλότος του βασιλιά Καρόλου, εξήγησε ότι το ταξιδιωτικό πρωτόκολλο θα αλλάξει για τον πρίγκιπα George το 2025. Στα 12α γενέθλιά του, ο γιος του πρίγκιπα William και της Kate Middleton θα πρέπει να ακολουθήσει την μακρά βασιλική παράδοση για τα ταξίδια που απαιτεί να περάσει με διαφορετικό αεροσκάφος από αυτό της οικογένειάς του.

Να σημειώσουμε ότι ο πρίγκιπας William έπρεπε να ακολουθήσει τον ίδιο κανόνα μόλις έγινε 12 ετών το 1994. Ο Graham Laurie εξήγησε: "Είναι ενδιαφέρον, πετούσαμε και οι τέσσερις: ο πρίγκιπας, η πριγκίπισσα, ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry μέχρι που ο πρίγκιπας William έγινε 12 ετών. Μετά από αυτό, έπρεπε να έχουμε ξεχωριστό αεροσκάφος και μπορούσαμε να πατάξουμε και οι τέσσερις μαζί μόνο όταν ήταν νέοι με τη γραπτή άδεια της βασίλισσας". Δεν έχει ακόμα καταστεί σαφές αν ο πρίγκιπας William και η πριγκίπισσα Kate θα ακολουθήσουν το πρωτόκολλο με ακριβώς τον ίδιο τρόπο και αν θα πετούν με τα δύο νεότερα παιδιά τους, πριγκίπισσα Charlotte και πρίγκιπα Louis ενώ ο George ταξιδεύει μόνος ή αν η Kate θα ακολουθήσει το μεγαλύτερο παιδί της ως συνοδός.