Βασιλιάς Frederik & Βασίλισσα Mary | Οι διαχυτικές στιγμές τους στη Γροιλανδία

Έξι μήνες στον θρόνο της Δανίας μετρούν πλέον ο βασιλιάς Frederik και η βασίλισσα Mary.

Ο βασιλιάς Frederik και η βασίλισσα Mary ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο ταξίδι στη Γροιλανδία. Η χρονική στιγμή έχει ιδιαίτερη σημασία για το βασιλικό ζευγάρι της Δανίας αφού συμπληρωθήκαν έξι μήνες από την ημέρα που ο γιος της βασίλισσας Μαργαρίτας τη διαδέχθηκε στον θρόνο.  

Το βασιλικό ζευγάρι της Δανίας, που γιόρτασε την 20η επέτειο γάμου του τον περασμένο Μάιο, είχε μερικές πολύ τρυφερές στιγμές κατά τη διάρκεια της περιοδείας. 

Στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας βλέπουμε τον βασιλιά και την βασίλισσα να είναι διακριτικοί ο ένας με τον άλλον πίνοντας καφέ στο χωριό του Qassiarsuk.

Ο βασιλιάς Frederik και η βασίλισσα Mary συνοδεύονταν στο ταξίδι από τα 13χρονα δίδυμα, πρίγκιπα Vincent και πριγκίπισσα Josephine. Ανάμεσα στις δραστηριότητές τους στην περιοδεία ήταν και η επίσκεψη στο κέντρο έρευνας της Αρκτικής ως μέρος μιας οικογενειακής μέρας διασκέδασης στο Qeqertarsuaq.

Η βασιλική τους επίσκεψη στη Γροιλανδία έγινε λίγες ημέρες μετά τον εορτασμό της αποφοίτησης του διάδοχου πρίγκιπα Christian από το Λύκειο.