Η Julianne Moore μαγνήτισε τα βλέμματα στην πρεμιέρα της ταινίας της The Room Next Door στο Royal Festival Hall εν μέσω του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.
Η Julianne παραβρέθηκε στην πρεμιέρα χωρίς τη συμπρωταγωνίστρια της Tilda Swinton αυτή τη φορά, όμως έλαμπε στο πλευρό του σκηνοθέτη της ταινίας, Pedro Almodovar.
Η Moore επέλεξε δημιουργία του οίκου Bottega Veneta. Το φόρεμά της εντυπωσίασε με την εξαιρετική αρχιτεκτονική του, τις πτυχώσεις και τις λεπτομέρειές του πάνω στον κρεμ καμβά. Από τον ίδιο οίκο επέλεξε και τα εντυπωσιακά της Ellipse σκουλαρίκια.

Η νέα ταινία του Almodovar έχει ως πυρήνα του μια γυναικεία φιλία κι ένα σκληρό δίλημμα. Η Ingrid (Julianne Moore) και η Martha (Tilda Swinton) ήταν κάποτε κολλητές όταν δούλευαν στο ίδιο περιοδικό. Έπειτα ακολούθησαν τους δικούς τους δρόμους και χάθηκαν.
Η Ingrid έγινε συγγραφέας και η Martha πολεμική ανταποκρίτρια. Τώρα, συναντιούνται και πάλι ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν μια παράξενη κατάσταση, από αυτές που γεννά μόνο το φαντασμαγορικό και τρυφερό σύμπαν του Almodovar που κλείνει το μάτι πάντα στις γυναίκες.
Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας τον περασμένο Σεπτέμβριο και χειροκροτήθηκε από το κοινό επί 18 λεπτά στην πρεμιέρα του, λίγες μέρες πριν αποσπάσει το βραβείο. Μάλιστα, όσο περίεργο κι αν μας φαίνεται, είναι η πρώτη ταινία του διάσημου σκηνοθέτη στα αγγλικά.