Όπως το έθεσε η ίδια η πριγκίπισσα Diana, οι παραδοσιακοί εορτασμοί των Χριστουγέννων της βασιλικής οικογένειας στο Sandringham ήταν "πολύ γεμάτοι", αποκαλώντας κάποτε την εμπειρία "τρομακτική και τόσο απογοητευτική".
"Έφευγε πριν από το μεσημεριανό γεύμα"
Η αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας μετέφερε αυτά τα συναισθήματα στον βιογράφο Andrew Morton και η Diana μισούσε τόσο πολύ τα Χριστούγεννα στο Sandringham που μερικές φόρες έφευγε ακόμα και πριν το μεσημεριανό γεύμα.
Στο τελευταίο επεισόδιο της εκπομπής The Sun's Royal Exclusive, η βασιλική βιογράφος και αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty, Ingrid Seward είπε ότι "η Diana έφευγε πάντα μετά το μεσημεριανό γεύμα. Όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καθόλου καλά, φοβόταν αυτά τα Χριστούγεννα της βασιλικής οικογένειας".
"Και μερικές φορές "δραπέτευε" ακόμη και πριν από το μεσημεριανό γεύμα και απλώς πήγαινε στην εκκλησία", πρόσθεσε η Seward.
Η ημέρα των Χριστουγέννων στο Sandringham - όπου η βασιλική οικογένεια έχει περάσει εδώ και καιρό τις διακοπές - περιλαμβάνει μια πρωινή βόλτα στην εκκλησία στην Αγία Μαρία Μαγδαληνή, στους χώρους του κτήματος και μετά ακολουθεί το μεσημεριανό γεύμα πριν από την ετήσια ομιλία του μονάρχη στις 3 μ.μ. ώρα.