X

Το θεώρημα της γενίκευσης και πώς η Céline Dion το ισοπέδωσε στιλιστικά

Δεν είναι fashion icon της γενιάς της. Είναι fashion icon, τελεία.

"Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν" και "Όλοι είναι ίδιοι" είναι δύο από τις πιο συνηθισμένες γενικεύσεις που κάνουν τους ανθρώπους να μην προχωράνε μπροστά και να μένουν εγκλωβισμένοι σε ζωές άλλων. Για παράδειγμα, μία απώλεια ή ένας έρωτας, ναι, μπορούν να αλλάξουν έναν άνθρωπο και να του βγάλουν στην επιφάνεια μία αλήθεια που υπήρχε πάντα εκεί έτοιμη να ειπωθεί την στιγμή που πρέπει. (Πότε άλλοτε η λέξη πρέπει δεν είχε τόσο νόημα!).

Η ζωή της Céline ​​​​ Dion ξεκίνησε στα 50. Λίγο πριν τη νέα αυτή σημαντική δεκαετία, ήρθε αντιμέτωπη με την απώλεια του συζύγου- manager της αλλά και του αδερφού της. Πολλά tabloids την είχαν καταδικάσει σε επαγγελματικό θάνατο και πολλά sites έκαναν στα άρθρα τους tag τις λέξεις ανορεξία και κατάθλιψη ωστόσο εκείνη επέλεξε να πάει κόντρα σε ανθρώπους που κουνούσαν το δάχτυλο για το τι πρέπει να κάνει για να σώσει την καριέρα και την ψυχή της και μελέτησε νέους fashion κώδικες που τη βοήθησαν να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού της και της άνοιξαν νέους ορίζοντες. Με απλά λόγια, έκανε πράξη τη στιλιστική επανάσταση που είχε στο μυαλό της η οποία φυσικά έκρυβε πολλές παράπλευρες εσωτερικές αλλαγές. 

Σύμμαχός της στο να βρει το στιλ της, μία ανάσα πριν από τα 50, ήταν το 2017 ο Law Roach, ο οποίος μετρά συνεργασίες με ονόματα όπως αυτά των Zendaya και Ariana Grande. Ονόματα που πρόδιδαν πως ο Roach θα ενεργοποιούσε ένα στιλ που ίσως ούτε η ίδια η Céline θα πίστευε πως έκρυβε μέσα της.

Δίνοντας ψήφους εμπιστοσύνης σε Vetements, Balenciaga, Dior, Marc Jacobs κ.α το θέμα δεν είναι ότι τόλμησε να πάει βήματα παραπέρα μέσω αυτών των Οίκων. Το θέμα εδώ είναι ότι πέρασε το πολύ απλό και ξεκάθαρο μήνυμα πως η ηλικία δεν πρέπει να σε καθορίζει ούτε στιλιστικά.

Έντονα χρώματα, τολμηροί συνδυασμοί, και σε όλο αυτό το "δεν δίνω δεκάρα ύφος" είναι μόνο κάποια βασικά συστατικά που συνέθεσαν το σημερινό look της 51χρονης που στα εκατομμύρια των θαυμαστών της πρόσθεσε αλλά τόσα από διαφορετικά target groups. 

Πέρα από αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς μπορεί να χαρακτηριστεί το στιλ της, ας μείνουμε στο ζητούμενο: στο ό, τι  η Céline συστήθηκε ξανά μέσα από τις στάχτες της και μάλιστα χωρίς να έχει ανάγκη να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν.

Τα νέα θέλουν την Céline να λέει "leave me alone" στους επικριτές της και να ετοιμάζει το επόμενο extreme look της. Εκείνοι τι να κάνουν άραγε; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ