Η Jane Fonda συνελήφθη ενώ διαδήλωνε για την κλιματική αλλαγή έξω από το Καπιτώλιο

Η ηθοποιός είναι διατεθειμένη να επιστρέφει κάθε Παρασκευή για 14 εβδομάδες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αστυνομικοί συνέλαβαν την Jane Fonda έξω από το Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου διαδήλωνε μαζί με άλλους ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το WUSA9, οι αστυνομικοί βάζουν χειροπέδες στη Fonda, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές τη χειροκροτούν. 

Στο παρελθόν, η 81 ετών ηθοποιός είχε δηλώσει στην Washington Post ότι ήταν διατεθειμένη να διαδηλώνει στα σκαλιά του κτηρίου, μέχρι να συλληφθεί, κάθε Παρασκευή για τις επόμενες 14 εβδομάδες, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της σειράς Grace and Frankie.

"Θα πάρω το σώμα μου, το οποίο είναι κάπως διάσημο και δημοφιλές αυτή την περίοδο λόγω της τηλεοπτικής σειράς που συμμετέχω και θα πάω στην D.C. για να αγωνίζομαι κάθε Παρασκευή. Θα λέγεται Fire Drill Friday. Και θα δείξουμε πολιτική ανυπακοή και θα μας συλλαμβάνουν κάθε Παρασκευή" είχε δηλώσει η ηθοποιός στην W.P.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Fonda βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας διαμαρτυρίας. Η ηθοποιός και ακτιβίστρια έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολιτικές διαμαρτυρίες στη δεκαετία του '70 και σε πολλές αντιπολεμικές διαδηλώσεις, ενώ κατά τη διάρκεια των χρόνων έχει διαμαρτυρηθεί για τα δικαιώματα των Αμερικανών και των δύο φύλων.