Όσα έμαθε η ζωή στον Ethan Hawke

Απλά μαθήματα ειλικρίνειας από τον αθεράπευτα ρομαντικό ηθοποιό που κλείνει 49 χρόνια ζωής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Θα μπορούσε να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, θα μπορούσε να έχει επιλέξει τον εύκολο δρόμο των blockbusters για να κεφαλαιοποιήσει το πόσο δημοφιλής υπήρξε στο νεανικό κοινό στα μέσα των 90s, θα μπορούσε να κάνει πολλά. Ο Ethan Hawke, όμως, ήθελε πάντα να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο. Έτσι επέλεξε να είναι πρώτα και πάνω από όλα ένας ερμηνευτής και δημιουργός που αναζητά την προσωπική έκφραση κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες του stardom.

Από τον Γιώργο Ρομπόλα

Τι όμως έμαθε η ζωή, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, σε αυτόν τον αθεράπευτα ρομαντικό τύπο; Ακολουθούν απλά μαθήματα ειλικρίνειας όπως αποτυπώθηκαν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό Esquire που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014.

> Όταν ήμουν 16 χρονών, με θυμάμαι να λέω στο κορίτσι μου στο λύκειο πως ήμουν σίγουρος ότι γνωρίζω τα πάντα. Υπήρχαν κάποιες ημερομηνίες από πολέμους και κάποιοι λατινικοί όροι που δεν γνώριζα, ένιωθα όμως ότι γνωρίζω όλα τα σημαντικά πράγματα. Τώρα που έχω περάσει τα 40 είμαι αρκετά σίγουρος πως δεν γνωρίζω τίποτα.

Τα πάντα στη ζωή μου είναι διαφορετικά από ό,τι τα περίμενα να είναι. Δεν θυμάμαι πως πίστευα ότι θα είναι η ενήλικη ζωή, τα πάντα όμως δείχνουν πιο εύθραυστα, πιο γκρίζα, πολύ πιο μυστηριώδη, και σίγουρα πολύ πιο ενοχλητικά από όσο τα είχα φανταστεί ποτέ.

> Το να είσαι γονιός είναι κάτι που αραιώνει τον ναρκισσισμό σου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr