Η τραγουδίστρια Mon Laferte εμφανίστηκε γυμνόστηθη στα Latin Grammy Awards

Η σιωπηλή ένδειξη διαμαρτυρίας της μουσικού ενάντια σε όσα συμβαίνουν στη χώρα της.

Η Χιλιανή τραγουδίστρια Mon Laferte θέλησε να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της, επιλέγοντας να εμφανιστεί γυμνόστηθη στα Latin Grammy Awards. Η μουσικός αποκάλυψε ένα μήνυμα ζωγραφισμένο στο στήθος της, δείχνοντας την υποστήριξή της στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Χιλή. 

Η 36χρονη τραγουδίστρια επέλεξε να πραγματοποίησε τη σιωπηλή αυτή διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία, την ώρα που περπατούσε το κόκκινο χαλί στην τελετή απονομής στο Λας Βέγκας. Σε ένα σημείο, η Laferte σταμάτησε και άνοιξε το μαύρο jacket της για να αποκαλύψει τη φράση "En Chile torturan violan y matan" - "Στη Χιλή βασανίζουν, βιάζουν και σκοτώνουν" που ήταν γραμμένη στο στήθος της. 

Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας διαμαρτυριών για τον πολιτικό αποκλεισμό και την οικονομική ανισότητα στη Χιλή. Περισσότεροι από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αναταραχές - τουλάχιστον πέντε από αυτούς στα χέρια κρατικών δυνάμεων, οι οποίες κατηγορούνται για βασανιστήρια, βιασμούς και αδιάκριτη βία κατά τη διάρκεια της καταστολής - ενώ πάνω από 1000 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Η Laferte κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο εναλλακτικό άλμπουμ - το οποίο αφιέρωσε στον λαό της Χιλής. Αργότερα, δημοσίευσε μια φωτογραφία της στο Instagram, με τη λεζάντα "το σώμα μου ελεύθερο για μια ελεύθερη πατρίδα".