Η Kamala Harris είναι η πρώτη Μαύρη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Joseph R. Biden, επέλεξε τη γερουσιαστή της California ως υποψήφια αντιπρόεδρό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η μεγάλη απόφαση για τους Δημοκρατικούς πάρθηκε, αφού ο Joseph R. Biden αποφάσισε να επιλέξει τη γερουσιαστή Kamala Harris ως υποψήφια αντιπρόεδρό του, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το επιτελείο του. 

Η 55χρονη Ηarris είναι κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα, και είναι η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που διεκδικεί την αντιπροεδρία των ΗΠΑ.

Μεταξύ των άλλων υποψηφίων σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ήταν η κυβερνήτης του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ, η βουλευτής Κάρεν Μπας και η πολιτική ακτιβίστρια από την Τζόρτζια, Στέισι Άμπραμς. Η Ηarris συμμετείχε και στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, όπου αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω έλλειψης πόρων για την στήριξη της καμπάνιας της.

Ποια είναι η Kamala Harris;

Eίναι Αμερικανίδα δικηγόρος, πολιτικός και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Σπούδασε νομική στο Χάρβαρντ, επάγγελμα το οποίο άσκησε έως το 2011. Είναι γερουσιαστής της Καλιφόρνιας από το 2017 και προηγουμένως υπηρέτησε ως 32η γενική εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, από το 2011 έως το 2017, και ως εισαγγελέας του Σαν Φρανσίσκο, από το 2004 έως το 2011.

Πηγή: madamefigaro.gr