Eat chic | Οι καλύτερες ιδέες για food and drink pairings

Είτε πρόκειται για cocktails είτε για σκέτη vodka, το πάντρεμα των γεύσεων με το ποτό είναι στο χέρι σας να γίνει μαγικό!

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν υπάρχει γιορτινό κάλεσμα χωρίς φαγητό και, εννοείται, χωρίς Grey Goose, οπότε καλό είναι να γνωρίζετε τις γεύσεις που ταιριάζουν με την αγαπημένη σας premium vodka, είτε πρόκειται να σερβίρετε κάποιο finger food, είτε να κάνετε ένα dinner party.

Oysters

Τα όστρακα ταιριάζουν πολύ με τις καθαρές και ουδέτερες γεύσεις της Grey Goose premium vodka. H λεπτή γεύση της βότκας  δένει αρμονικά με τα ζουμερά στρείδια. Αλλά και  μύδια γκρατινέ,  χτένια au gratin και  πετροσωλήνες  κάνουν τέλειο pairing  με τη βότκα σκέτη η με cocktails με βάση τη Grey Goose. 

Τουρσιά

Ξινές και αλμυρές νότες συνδυάζονται καλά με τη βότκα. Τα μπαχαρικά και το αλάτι βελτιώνουν τη γεύση της και διευκολύνουν την αίσθηση καψίματος. Δοκιμάστε πίκλες με βότκα και θα εντυπωσιαστείτε!

Eat chic | Οι καλύτερες ιδέες για food and drink pairings

Τυριά

Η πλούσια γεύση του τυριού συμπληρώνει την τραγανή γεύση της βότκας, καθιστώντας το ένα τέλειο ζευγάρωμα. Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε το τυρί και τη βότκα μόνα τους ή να τα συνδυάσετε με κράκερ. Τα κρεμώδη και αλμυρά τυριά όπως το Camembert και το Brie αλλά και η πολύ έντονη γεύση του Roquefort  ταιριάζουν υπέροχα με τη βότκα αλλά και πιο σκληρά, παλαιωμένα όπως το αγελαδινό Compté  και το Mimolette, δημιουργούν εξαιρετικούς γευστικούς συνδυασμούς.

Καπνιστά και αλμυρά ψάρι

Το ψάρι είναι ο τέλειος συνδυασμός της βότκας. Όσο πιο καπνιστό και αλμυρό, τόσο το καλύτερο, όπως ο σολομός, το σκουμπρί, ακόμη και το χέλι. Η ελαφριά γλυκύτητα και η καπνιστή γεύση του ψαριού ταιριάζουν απόλυτα με την ελαφρότητα της βότκας. Το καπνιστό ψάρι συνήθως σερβίρεται σε σαλάτες ή ζεστά ζυμαρικά ή χρησιμοποιείται ως επικάλυψη για τοστ και κράκερ, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ως φιλέτο.

Ψωμιά

Δοκιμάστε να συνδυάσετε τη βότκα με ένα μαύρο ψωμί όπως ολικής άλεσης ή σίκαλης. Είτε βουτυρωμένο είτε μόνο του, το ψωμί είναι ένα εξαιρετικό σνακ με ένα ποτήρι βότκα. Η Grey Goose premium vodka παράγεται από το καλύτερο γαλλικό σιτάρι γι’αυτό και ο συνδυασμός με γαλλικές μπαγκέτες, croissant και brioche είναι υπέροχα ταιριαστός. Μπορείτε ακόμη και να σερβίρετε το ψωμί με μερικά από τα εδέσματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αλλαντικά

Η βότκα ταιριάζει με λουκάνικο γερμανικού τύπου, καπνιστό ζαμπόν και χοιρινό φιλέτο. Η τόλμη του αλατιού και του λίπους των κόκκινων αλλαντικών, όπως το λουκάνικο και τα καπνιστά ζαμπόν, δημιουργεί μια τέλεια ισορροπία όταν συνδυάζεται με τη δροσιστική γεύση της Grey Goose premium vodka. Η βότκα χρησιμοποιείται ακόμη και για να μαρινάρουμε κρέατα, επειδή συμβάλλει στο καρύκευμα και τη γεύση της.

GREY GOOSE

Στο τραπέζι

Στα καθιστά γεύματα είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν, αντί για κρασί, ενα cocktail με βάση τη βότκα. Αν κάνετε τραπέζι με αναφορές σε ξένες κουζίνες, τότε να ξέρετε ότι ένα cocκtail με σάκε όπως το Wandering Poet ταιριάζει απόλυτα με το sushi όπως επίσης ένα Parisian Martini Cocktail με τα φιλέ μινιόν της γαλλικής κουζινας. Φυσικά όλα με βάση την Grey Goose premium vodka.

Ανεξαρτήτως, για κόκκινο κρέας ή χοιρινό επιλέξτε κάτι πιο βαρύ για να συνοδεύει τη δύναμη του κρέατος, όπως ένα Old Fashioned, το οποίο ενσωματώνει βότκα και ουίσκι για μεγαλύτερο βάθος.

Για θαλασσινά και ψάρια συμπληρώστε το γεύμα σας με κάτι ελαφρύ και εσπεριδοειδές όπως το French Mule, η το Moscow Mule, που είναι ιδιαίτερα απολαυστικα με θαλασσινά.

Tο κοτόπουλο παίζει καλά με πολλά ποτά, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι η σαμπάνια, οπότε η καλύτερη επιλογή είναι να το σερβίρετε με cocktail Sparks Fly.

After drinks και επιδόρπια

Το σερβίρισμα ενός cocktail με το τελευταίο γλυκό πιάτο είναι ένα υπέροχο φινάλε. Σε πολλούς αρέσει ο καφές με το γλυκό τους αλλά αξίζει να τον συνδυάσετε με τη Grey Goose premium vodka στο cocktail Espresso Martini που θα συνοδέψετε με κέικ. Ένα ποτό με πορτοκαλί χρώμα όπως το White Cosmo ταίριαζει υπέροχα με οτιδήποτε σοκολατένιο. Και ένα Mango Collins συνοδεύει ιδανικά πολλά επιδόρπια με βάση τα φρούτα.

Απολαύστε το επόμενο δείπνο σας με προσεγμένα cocktail που συμπληρώνουν τα πιάτα σας και ανεβάστε το επίπεδο με τα σωστά εργαλεία, τα σωστά σκεύη και τις κατάλληλες γαρνιτούρες. Οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν!

Entertain with Style - δείτε περισσότερα εδώ

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ