Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Γιορτινά προγράμματα, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι, κρυφές ιστορίες, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα Χριστούγεννα έρχονται στο μουσείο Ακρόπολης, με ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου (11 π.μ.) το Μουσείο θα υποδεχθεί την περίφημη Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για μια χριστουγεννιάτικη συναυλία, υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνας Πιτσιάκου. Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου (11 π.μ.), το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο CHÓRES θα παρουσιάσει παραδοσιακά κάλαντα και γνωστά τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, υπό τη μουσική διεύθυνση της Σιμέλας Εμμανουηλίδου.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα Χριστούγεννα
Παιδική Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι δύο αυτές συναυλίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Για το κλείσιμο του έτους, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου (11 π.μ)., το Μουσείο θα φιλοξενήσει την Εύξεινο Λέσχη Επισκοπής Νάουσας Νομού Ημαθίας με παραδοσιακά κάλαντα και ποντιακούς χορούς.

μουσειο
Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο CHORES

Κάθε Παρασκευή του Δεκεμβρίου στις 8 μ.μ. θα απολαύσετε έναν γοητευτικό περίπατο στην αίθουσα του Παρθενώνα, όπου μπορείτε να θαυμάσετε δύο μοναδικά αγγεία από το Τορόντο του Καναδά, η εικονογραφία των οποίων συνδέεται στενά με τη ζωφόρο του Παρθενώνα. Πηλός και μάρμαρο αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές των Μεγάλων Παναθηναίων και οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σάς περιμένουν στην αίθουσα του Παρθενώνα να τις ανακαλύψετε μαζί τους (συμμετοχή: εισιτήριο ημέρας). Μπορείτε να ολοκληρώσετε την εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο με μεσημεριανό γεύμα στο εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, επιλέγοντας κάποιο από τα εορταστικά πιάτα ημέρας (από 20/12 έως και 8/1). Κάθε Παρασκευή και Σάββατο του Δεκεμβρίου (με εξαίρεση τις 24/12 και τις 31/12),  για δείπνο με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη. 

μουσειο
Οικογενειακό πρόγραμμα Καλλικαντζαρο... μπερδέματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Ακόμα, φέτος τα Χριστούγεννα καλλικάντζαροι εισβάλλουν στο Μουσείο Ακρόπολης (28/12, 29/12,  4/1, 5/1, 10 π.μ. & 12 μεσημέρι, 5 - ετών). Εκεί συναντούν διάφορα σκανταλιάρικα πλάσματα της αρχαιότητας, όπως τους Σατύρους και τον Πάνα και… ανακατεύουν τις λεζάντες των εκθεμάτων, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να παίρνουν λάθος πληροφορίες! Στο πρόγραμμα αυτό, υπό μορφή διαδραστικού παιχνιδιού, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου ζητούν τη βοήθεια των παιδιών για να διορθώσουν το χάος και να κρατήσουν μακριά τους ταραξίες.

Κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου, (12:30 π.μ. ελληνικά & 10.30 π.μ. αγγλικά, εισιτήριο ημέρας) θα ανακαλύψετε μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων. Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου. 

μουσειο
Γούρι-κρεμαστό κόσμημα Μουσείου Ακρόπολης για το 2023 από επιχρυσωμένο ορείχαλκο. Σχεδιαστής Κώστας Δημόπουλος

Τέλος, στο κατάστημα του ισογείου θα βρείτε όμορφα διακοσμητικά αντικείμενα για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας. Ανάμεσά τους το γούρι του Μουσείου για το 2023. Είναι εμπνευσμένο από την έλικα στην οποία απολήγει η σίμη (υδρορρόη) της στέγης του Εκατομπέδου, του μεγάλου ναού που οικοδομήθηκε γύρω στο 570 π.Χ., περίπου 120 χρόνια πριν ξεκινήσει να χτίζεται ο Παρθενώνας στην ίδια θέση.