Μέσα στο ολοκαίνουριο Μέγαρο του οίκου Gucci στην πιο αριστοκρατική συνοικία του Λονδίνου

Η νέα μπουτίκ βρίσκεται στη New Bond Street του Mayfair και αντικαθιστά το προηγούμενο κατάστημα στην Old Bond Street, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία με εντυπωσιακή γκάμα προϊόντων, το πρώτο Gucci Salon στην Ευρώπη και μια σημαντική συλλογή έργων τέχνης.

Το κατάστημα εκτείνεται σε έκταση 1395 τ.μ. και βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο, στο νούμερο 144-146 της New Bond Street. Το κτίριο λειτούργησε πρώτη φορά σαν γκαλερί τέχνης το 1913. Λόγω της μεγάλης σημασίας του τόσο για το εξωτερικό του όσο και για τα εντυπωσιακά εσωτερικά χαρακτηριστικά του, η Gucci πραγματοποίησε ένα ευαίσθητο έργο ανακαίνισης που σέβεται την ιστορική του φύση.

Μέσα στο ολοκαίνουριο Μέγαρο του οίκου Gucci στην πιο αριστοκρατική συνοικία του Λονδίνου
Διασχίζοντας το εμβληματικό σήμα της Gucci στην πλακόστρωτη είσοδο, οι επισκέπτες βρίσκονται σε ένα ευρύχωρο ισόγειο, όπου η φωτεινή πρώην γκαλερί έχει μεταμορφωθεί σε χώρο παρουσίασης για τσάντες, κοσμήματα, ρούχα, παπούτσια και άλλα. Οι εντυπωσιακές κολόνες δίνουν μια αύρα κλασικής μεγαλοπρέπειας, ενώ οι τοίχοι στο χρώμα του καμβά και το σκούρο ξύλινο δάπεδο δημιουργούν το τέλειο υπόβαθρο για τις συλλογές του οίκου. Μια επιβλητική καμπύλη σκάλα οδηγεί στον κάτω όροφο όπου μπορεί κανείς να δει και να ψωνίσει ανδρικά ρούχα, ρολόγια και δερμάτινα αξεσουάρ.

GUCCI
Από αρώματα μέχρι ρολόγια, οι συλλογές του οίκου αναπτύσσονται σε πέντε ορόφους – συμπεριλαμβανομένου του ημιώροφου που είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στη συλλογή ταξιδίου Gucci Valigeria. Οι πάγκοι που παρουσιάζουν τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της Valigeria (συμπεριλαμβανομένης της γραμμής Savoy, που πήρε το όνομά της από το ξενοδοχείο του Λονδίνου όπου ήταν η εργασία του νεαρού Guccio Gucci) είναι σκαλιστοί με λεπτομέρειες από λιοντάρι, ενώ το πάτωμα είναι από χειροποίητο ξύλο. Το Tudor Room, με τους προσεκτικά συντηρημένους ξυλόγλυπτους τοίχους, προσφέρει μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες που θέλουν να ανακαλύψουν πολύτιμα αντικείμενα από το αρχείο της Gucci στη Φλωρεντία - μια επιλεγμένη συλλογή από βαλίτσες και τσάντες από διάφορες περιόδους από τη δεκαετία του 1930 μέχρι τη δεκαετία του 1980.
GUCCI
Yves Scherer, Goodnight Moon, 2023
Courtesy of the Artist and Golsa, Oslo

Στο Gucci New Bond Street θα βρείτε το πρώτο ευρωπαϊκό Gucci Salon, έναν απόλυτο προορισμό πολυτέλειας μόνο για πελάτες του οίκου και μόνο με ραντεβού. Το Salon αναβιώνει την ατμόσφαιρα ενός κομψού σπιτιού που προσαρμόζεται για κάθε ραντεβού, στις συγκεκριμένες επιθυμίες του πελάτη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, οι πελάτες θα θαυμάσουν αξεσουάρ από πολύτιμα δέρματα, διακοσμημένα με κρύσταλλα, διαμάντια ή χρυσό. Επιπλέον, βραδινά φορέματα και κοστούμια είναι διαθέσιμα για παραγγελία sur mesure. Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει και τις συλλογές υψηλής κοσμηματοποιίας και τα ρολόγια του οίκου.

GUCCI
Δεξιά, Franco Mazzucchelli, Bieca Decorazione, 2010
Courtesy of the Artist and ChertLüdde, Berlin
Στο βάθος, Simon Callery. O Y Wallspine. 2023. © Simon Callery.
GUCCI
Massimo Uberti, Spazio Amato, 2023
Courtesy of the Artist, Milan

Το Gucci New Bond Street φιλοξενεί επίσης μια εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης - κάτι μοναδικό σε όλο τον κόσμο. Με curator τον σύμβουλο τέχνης Truls Blaasmo, που επικεντρώνεται ιδιαίτερα στους Ιταλούς καλλιτέχνες, τη γεωμετρία και τα βασικά χρώματα, έργα από καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως οι Lucio Fontana, Liliana Moro, Franco Mazzucchelli, Alighiero Boetti, Matilde Cassani, Jonny Niesche, Massimo Uberti, Joshua Woolford, Simon Callery και Tim Etchells, εναρμονίζονται με μοναδικό στυλ στα ιστορικά δωμάτια. Τα έργα περιλαμβάνουν γλυπτική, ζωγραφική και νέον- ένα ταξίδι που ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και τη συμμετοχή, ενώ διευκολύνει έναν διάλογο μεταξύ νέων ταλέντων και καθιερωμένων καλλιτεχνών.

GUCCI