Η Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε τις νέες ενδυμασίες των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια δημιούργησε ενδυμασίες οι οποίες ενσωματώνουν πολλά αρχαιοελληνικά στοιχεία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στις 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι. Σε εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τους χορηγούς και υποστηρικτές της ελληνικής αποστολής, παρουσιάστηκαν τόσο ο αθλητικός ρουχισμός της εταιρείας 4F που θα ντύσει τους Έλληνες αθλητές όσο και οι νέες ενδυμασίες Ιερειών στις Τελετές της Φλόγας που έχουν την υπογραφή της Μαίρης Κατράντζου. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι η βραβευμένη ηθοποιός Μαίρη Μηνά θα είναι η νέα Πρωθιέρεια στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το Παρίσι 2024. 

Οι νέες ενδυμασίες παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση της EOΕ με ένα δρώμενο από δύο Ιέρειες κι έναν Κούρο, σχεδιασμένο από τη χορογράφο Άρτεμις Ιγνατίου. Οι στολές των Ιερειών των Τελετών της φλόγας είναι εμπνευσμένες από τα ιωνικού ρυθμού κιονόκρανα και έχουν πολλά αρχαιοελληνικά στοιχεία, ενώ αντανακλούν το στιλ που έκανε διάσημη σε διεθνές επίπεδο τη Μαίρη Κατράντζου. Η "βασίλισσα των ψυχεδελικών prints", όπως έχουν χαρακτηρίσει τα ξένα μίντια την Ελληνίδα σχεδιάστρια, συχνά αντλούσε για τις δημιουργίες της ιδέες από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό αποτυπώνοντας πάνω στα ρούχα της από μαιάνδρους και άλλα αρχαϊκά μοτίβα μέχρι φιγούρες  της μινωικής εποχής και μορφές που συναντάμε σε αρχαίους αμφορείς. 

Στην ίδια εκδήλωση, η Μαίρη Κατράντζου τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Marketing, Νίκο Ιατρού.