Eat Chic | Τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια εστιατόρια της Αθήνας

Η crème de la crème της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Οι Χρυσοί Σκούφοι 2024 απονεμήθηκαν στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στο ξενοδοχείο 'Athenaeum InterContinental', σε μια απολαυστική τελετή, που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Ανάμεσα στα βραβευμένα εστιατόρια, η Αθήνα είχε τη μερίδα του λέοντος, με 17 Χρυσούς Σκούφους, το εστιατόριο που ξεχώρισε στην κατηγορία One to Watch, καθώς και 3 μέρη με Top Notch.

Τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια

'Botrini's Athens'

Το αθηναϊκό εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι φέτος εντυπωσιάζει περισσότερο από ποτέ. Οι αέρινες και ταυτόχρονα στιβαρές γεύσεις, τα άψογα τεχνικά πιάτα, οι έξυπνοι και ευφάνταστοι συνδυασμοί υλικών, η εξαιρετική λίστα κρασιών, το πολύ καλό και με γνώση σέρβις και ταυτόχρονα η συγκινητική "απλότητα" με την οποία συμβαίνουν όλα, αναδεικνύουν την ψυχή, την κουλτούρα και το πάθος του chef-patron Έκτορα Μποτρίνι και του head chef Νίκου Μπίλλη.

'Tudor Hall'

Εμπνευσμένες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες αναδομήσεις του συνταγολογίου της ελληνικής παράδοσης, βασισμένες σε επιλεγμένη ελληνική πρώτη ύλη, θέτουν τον γευστικό άξονα γύρω από τον οποίο το αρχοντικό grand restaurant της Αθήνας στο ξενοδοχείο 'King George' συνεχίζει να πλέκει το μύθο του, με τον ταλαντούχο σεφ Νίκο Λειβαδιά να κρατά την μπαγκέτα του μαέστρου και την ασυναγώνιστη θέα στην Ακρόπολη να πρωταγωνιστεί στην ατμοσφαιρική σαγήνη της κομψής σάλας. Το εξαίρετο σέρβις, αλλά και η συνοδεία πιάνου συμπληρώνουν την εστιατορική εμπειρία.

'Seeds'

Ο ταλαντούχος σεφ Δήμος Σαμουράκης φυτεύει τους σπόρους μιας πολύ ενδιαφέρουσας μοντέρνας κουζίνας στο δικό του εστιατόριο στα Ιλίσια, που ανανεώνει το fine dining σκηνικό της πόλης. Στη σάλα με τη μίνιμαλ ατμόσφαιρα χαίρεσαι τις προτάσεις του που ακολουθούν τον κύκλο των εποχών και διακρίνονται από απρόσμενους συνδυασμούς υλικών, φινέτσα και μεγάλη νοστιμιά.

'Le Pavillon'

Στην αστική σάλα μιας τυπικής αθηναϊκής μονοκατοικίας (και στον υπέροχο κήπο της το καλοκαίρι), ο Jean-Charles Métayer προτείνει δύο μενού γευσιγνωσίας. Κοινό χαρακτηριστικό τους η αγάπη του σεφ για τη γαλλική και την ελληνική κουζίνα και η μαεστρία με την οποία καταφέρνει να συνδυάζει τεχνικές, γεύσεις και παραδόσεις, δημιουργώντας μια ξεκάθαρη γευστική υπογραφή.

'Herve'

Προσωποποιημένο high end σέρβις και υψηλή αισθητική στο πιάτο χαρακτηρίζουν το fine dining εστιατόριο του πολυβραβευμένου σεφ Ερβέ Προνζάτο και του συνεταίρου του Γρηγόρη Κίκη, με την ανοιχτή κουζίνα, αγκαλιασμένη από μια μεγάλη μπάρα, να αποτελεί το κέντρο της δράσης και μερικά τραπέζια περιμετρικά, αλλά και στην κομψή αυλή να συμπληρώνουν το τερέν. Η σοφιστικέ και απόλυτα προσωπική κουζίνα του Ερβέ ξεδιπλώνεται μέσα από μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα, που αναδεικνύουν τη γαλλική του κουλτούρα, μπολιασμένη με τις επιρροές από τα ταξίδια του στην Ασία.

'CTC'

Μετρ των πειραματισμών, της τολμηρής προσέγγισης της γαστρονομίας και της κομψότητας των γεύσεων, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης εντυπωσιάζει ακόμα μία φορά με το μενού 11 σταδίων "Voyage" (€ 95/άτομο). Το στοιχείο της έκπληξης παραμένει κομβικό, καθώς δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τους σταθμούς του "ταξιδιού" σου, το οποίο ξεδιπλώνεται στην κομψή σάλα του εστιατορίου με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και το φιλικό σέρβις.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr