Eat chic | Πού θα φάμε καλό παγωτό στην Αθήνα

Φυσικό παγωτό σε πρωτότυπους συνδυασμούς, προσοχή στα υλικά και άφθονο μεράκι και φαντασία ανεβάζουν επίπεδο στα παγωτατζίδικα της πόλης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

γάλα, vegan, με φρέσκα φρούτα και ψαγμένα υλικά από εκλεκτούς παραγωγούς, σε χώρους μικρούς ή μεγάλους που ακτινοβολούν μεράκι, φροντίδα και ευαισθησία, τα παγωτατζίδικα και οι διευθύνσεις για καλό παγωτό που ακολουθούν μας κρατούν την πλέον δροσερή παρέα το φετινό καλοκαίρι - και όχι μόνο! 

Στον "Άραξο" το παγωτό από φρέσκο γάλα ημέρας είναι μια κατηγορία από μόνο του

Παγωτό 

Ένα λαχταριστό παγωτό πάντα ήταν, και θα είναι, η καλύτερη παρέα για το καλοκαίρι. Ωστόσο πριν και πάνω από όλα έρχεται το γάλα. Κάτι που γνωρίζει και τιμά η ταλαντούχα ομάδα του "Άραξος", μιας οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε το 1987 στον Άραξο Αχαΐας και αποφάσισε το 2011 να στραφεί στο γιαούρτι και τα επιδόρπια, εξυπηρετώντας ξενοδοχειακές μονάδες και καταστήματα εστίασης. Δεύτερης γενιάς γαλακτοκόµος, ο Νίκος Πετρόπουλος αποφάσισε να εξελίξει την παραγωγή γαλακτοκομίας και να ανοίξει ένα κατάστημα στα Εξάρχεια, αλλά και ένα ακόμα που ανοίγει τώρα στα Βριλήσσια. Στο σταυροδρόμι της παράδοσης με το σήμερα, απέδειξε πως χωράνε οι τσαντίλες που κρέμονται στο ψυγείο αλλά και οι απίθανες γεύσεις παγωτού από ολοφρεσκο γάλα ημέρας. 

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά στον Αραξο εδώ.

Δωδώνη: Ένας γλυκός πειρασμός που "παγώνει το χρόνο"

Έχοντας κυκλοφορήσει πάνω από 200 γεύσεις από το 1967 έως σήμερα, η Δωδώνη συνεχίζει να καινοτομεί, παράγοντας το πιο νόστιμο παγωτό φτιαγμένο από πιστοποιημένο 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως φρέσκια κρέμα γάλακτος, φρέσκους κρόκους αβγού, αληθινά φρούτα και ολόκληρους ξηρούς καρπούς, κακάο και γνήσια σοκολάτα ανώτερης ποιότητας. Μια παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά, αυτή του να μετράμε παγωτά κάθε καλοκαίρι ώστε να αξιολογήσουμε την επιτυχία του, βρίσκεται στην καρδιά των παγωτών Δωδώνη. Δεν μας δροσίζουν απλώς, αλλά μας συνδέουν με τις μνήμες από την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου και με κάθε κουταλιά ξαναφέρνουν στο νου τη γεύση της ανάπαυλας πλάι στο κύμα, μετά από μία μεγάλη μέρα στην παραλία.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Δωδώνη εδώ.

Συνεχίστε την ανάγνωση στο athinorama.gr