Μία φωτογράφος αποτυπώνει τις ημέρες της καραντίνας με τον πιο σουρεαλιστικό τρόπο

Η Δανάη Ίσαρη σας προσκαλεί στο γεμάτο χιούμορ σύμπαν της.

κεντρική φωτογραφία: @danailama

Τι χρειαζόμαστε τις ημέρες που μένουμε σπίτι; Χιούμορ και αισιοδοξία. Δύσκολο είναι ωστόσο να διατηρεί κανείς την αισιοδοξία του καθημερινά με όσα συμβαίνουν γύρω μας ωστόσο υπάρχουν εκεί έξω τόσοι πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι που μας την υπενθυμίζουν με ένα ξεχωριστό τρόπο. Αυτό θα διαπιστώσετε και με το μοναδικό project της φωτογράφου, Δανάης Ίσαρη.

Τα #quarantine_portraits έχουν ως στόχο να σας κάνουν να χαμογελάσετε και να αντιμετωπίσετε (ίσως) σουρεαλιστικά τις μονότονες ημέρες της καραντίνας. Μπορούν τα χαρτιά υγείας και τα γάντια μιας χρήσης να μετατραπούν στο απόλυτο prop; Φωτογραφίες που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής και μία υπέροχη αισθητική που θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Συνομιλήσαμε με τη Δανάη η οποία μάς αποκάλυψε από που εμπνέεται και τι κάνει τις ημέρες που μένει σπίτι.

Δανάη, πώς ξεκίνησε το project #quarantine_portraits;

Η ανάγκη μου να αντιμετωπίζω τις κρίσεις χιουμοριστικά και ο ξαφνικά πολύς ελεύθερος χρόνος με ώθησαν στο συγκεκριμένο project. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να βγάζω τις εικόνες με ό,τι props διαθέτω στο σπίτι.

Από πού αντλείς έμπνευση;

Από την καθημερινότητα που ζούμε αυτό τον καιρό, από την αναγέννηση και τον σουρεαλισμό.

instagramvsreality: Τι συμβαίνει τελικά πίσω από μία φωτογράφηση;

Δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις αλλά στατιστικά, τις περισσότερες φορές η διαφορά είναι μεγάλη. Ωστόσο, μια καλή φωτογραφία δίνει στοιχεία και μια ιστορία αλλά παράλληλα δίνει και τη δυνατότητα στον θεατή να εμπλουτίσει αυτή την ιστορία στο μυαλό του με βάση τα πιστεύω του και τις αξίες του. Μπορεί κάποιος να σταθεί στην απομυθοποίηση του backstage ή μπορεί να σκεφτεί πόσο ωραίο είναι κάτι απλό να μπορείς να το μεταμορφώνεις σε ένα παράθυρο στη φαντασία.

Είναι η καραντίνα  ένας τρόπος να αναζητήσουμε τη χαμένη μας δημιουργικότητα;

Θα έλεγα ναι και όχι γιατί οι συνθήκες δεν είναι για όλους ίδιες. Επειδή η  καραντίνα δεν είναι μια νορμάλ κατάσταση κι εμπεριέχει συναισθηματική φόρτιση, ο καθένας αναζητά αυτό που του λείπει περισσότερο και αυτό είναι ήδη αρκετό.

Πες μας την αγαπημένη σου ασχολία τώρα που #menoumespiti.

Απολαμβάνω τον πρωινό καφέ μου στο μπαλκόνι και κάνω βιντεοκλήσεις με τους αγαπημένους μου ανθρώπους.

Ένα μυστικό για να βγάλουμε την τέλεια φωτογραφία;

Καλό φως και καθαρό φόντο!

Πηγή: madamefigaro.gr