Το όνομά του ήταν George Floyd | Το πρόσωπο του άντρα που έχει κατακλύσει τα social media

Το όνομά του ήταν George Floyd και δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Το όνομά του ήταν George Floyd και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Δεν του άξιζε να γίνει ένα hashtag, του άξιζε να ζήσει. #BlackLivesMatter.

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου, ο George Floyd πέθανε παρακαλώντας ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, ενώ ένας αστυνομικός τον κρατούσε στο έδαφος πιέζοντάς τον στον λαιμό με το γόνατό του. Το περιστατικό, που έλαβε χώρα στη Μινεάπολη, μεταδόθηκε ζωντανά στο Facebook από έναν περαστικό, δείχνοντας τον λευκό αστυνομικό Derek Chauvin να συλλαμβάνει τον Floyd, έναν 46χρονο Αφροαμερικανό άνδρα, γονατίζοντας στον λαιμό του.

Όσο ο Floyd βρίσκεται με χειροπέδες στο έδαφος, διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει μέχρι που μένει ακίνητος. Πεθαίνει αργότερα στο νοσοκομείο. Το αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης δήλωσε αρχικά ότι ο Floyd, τον οποίο σταμάτησαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Δευτέρας μετά από μια αναφορά πλαστογραφίας, είχε "αντισταθεί σωματικά στους αξιωματικούς". Ωστόσο, σε συνέντευξή του την Τρίτη στο τοπικό Μέσο North News, ο δήμαρχος Jacob Frey είπε ότι καθώς αποκαλύφθηκαν πρόσθετες πληροφορίες, "έγινε σαφές ότι η αρχική δήλωση δεν ήταν ακριβής". Μετά από το τραγικό αυτό συμβάν, απολύθηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Το όνομά του ήταν George Floyd.

Ο LeBron James "έκανε την αρχή" ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο Instagram, χωρισμένη ανάμεσα στον George Floyd που βρίσκεται στο έδαφος και το πρώην αστέρι του NFL Colin Kaepernick. "Καταλαβαίνετε τώρα; Ή είναι ακόμα θολό για εσάς" έγραψε ο LeBron. Ο Kaepernick γονάτιζε κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εθνικού ύμνου καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν του NFL το 2016 ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετώπιζε τους Αφροαμερικανούς πολίτες.

Το πρόσωπο του George Floyd κατέκλυσε τα social media, με επώνυμους και μη να ζητάνε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην ξεχαστεί ο θάνατός του αλλά και όλων όσοι έχουν πέσει στο παρελθόν θύματα ρατσισμού και αστυνομικής βίας.