Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γίνεται η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Η κ. Σακελλαροπούλου εκλέχτηκε με πλειοψηφία ως η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τη στήριξη των τριών μεγαλύτερων κομμάτων. Έλαβε συνολικά 261 θετικές ψήφους σε 294 παρόντες βουλευτές, ενώ 33 δήλωσαν "παρών". Η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αποτελεί μία σημαντική ιστορική στιγμή για τη χώρα.

Who is who

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 30 Μαΐου 1956 - ο πατέρας της Νικόλαος Σακελλαρόπουλος υπήρξε Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Σπούδασε στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1978. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ (1993-1995 και 2000-2001), Γενική Γραμματέας (1985-1986) και Αντιπρόεδρος (2006-2008). Υπήρξε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (1993-1995). Στις 17 Οκτωβρίου 2018 προήχθη στον βαθμό του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ούσα η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό.

Η κ. Σακελλαροπούλου χρησιμοποιούσε το facebook για να μοιραστεί αγαπημένα στιγμιότυπα με τους φίλους της, δείχνοντας πόσο δραστήρια είναι στην επαγγελματική και κοινωνική της ζωή. Σύμφωνα με το The Toc, στην πρώτη της δήλωση μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα, με την οποία αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ίδια είχε δηλώσει "πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα".