Αυξάνεται η επιθυμία για εργασία από το σπίτι, σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στη δημόσια υγεία έναντι της οικονομίας και της κοινωνικής τους ζωής.

Η πανδημία του Covid-19 έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στον εργασιακό τομέα και η ενίσχυση της τηλεργασίας είναι μία από αυτές. Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η επιθυμία για εργασία από το σπίτι ή ένα τοπικό lockdown, εάν δεν δύναται να βρεθεί άμεσα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το King's College London (KCL) παρακολουθεί τις συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τα αποτελέσματα μιας έρευνας αποκάλυψαν ότι το 86% πιστεύει ότι - έως ότου βρεθεί ένα εμβόλιο - πρέπει να εναπόκειται στους εργαζόμενους να αποφασίσουν εάν θα επιστρέψουν ή όχι στο γραφείο.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι το 87% θα δεχόταν τοπικά lockdowns που μπορεί να επιβληθούν μακροπρόθεσμα, και ουσιαστικά το ίδιο ποσοστό - 85% - δεν θα είχε αντίρρηση να συμπεριλαμβάνεται η δική του περιοχή σε τέτοιου είδους περιορισμούς.

Εν τω μεταξύ, το 46% δηλώνει ότι οι νέοι πρέπει να υπόκεινται σε λιγότερους περιορισμούς λόγω του χαμηλότερου κινδύνου προσβολής από κορωνοϊό, ένα ποσοστό ελαφρώς μειωμένο, από το 50% τον Μάιο.

Τα αποτελέσματα κατέστησαν σαφές ότι οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στη δημόσια υγεία έναντι της οικονομίας και της κοινωνικής τους ζωής, λένε οι ειδικοί.

Ο καθηγητής Bobby Duffy, Διευθυντής του Policy Institute στο King's College του Λονδίνου, δήλωσε: "Η κυβέρνηση ίσως να έχει να κάνει περισσότερα αν θέλει να πείσει τους ανθρώπους ότι πρέπει να επιστρέψουν στον χώρο εργασίας τους, με το 86% να λέει ότι θα δεχόταν να επιλέξουν οι υπάλληλοι από πού θέλουν να εργάζονται ως μια μακροπρόθεσμη επιλογή και το κοινό να σχετικά διαιρεμένο από τους υπαλλήλους που πρέπει να ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες για το πότε να επιστρέψουν".

"Το κοινό είναι πιο πεπεισμένο για την ανάγκη για τοπικά lockdowns, με σχεδόν 9  στους 10 να δηλώνουν ότι θα δεχόντουσαν να τους επιβληθεί για το άμεσο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της δικής τους περιοχής, ενώ 7 στους 10 θα αποδεχθούν μια παρόμοια μακρά απαγόρευση ζωντανών εκδηλώσεων • το ποσοστό αντικατοπτρίζει το βαθμό στον οποίο οι άνθρωποι εξακολουθούν να δίνουν προτεραιότητα στη δημόσια υγεία έναντι της οικονομίας και της κοινωνικής τους ζωής".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: BAZAAR UK