Το Byblos Hotel στο Saint-Tropez χτίστηκε για να κερδίσει την καρδιά της Brigitte Bardot

Εκεί, πέρασαν την πρώτη νύχτα του γάμου τους ο Mick Jagger και η Bianca.

Ήλιος,  jet set, dolce vita, ιστορίες αγάπης και πάθη συναντούνται στο Saint-Tropez. Μεταξύ των πολλών που συνέβησαν με τα χρόνια, ένα από τα πιο αξέχαστα ήταν η εμμονή που είχε ο Jean-Prosper Gay-Para, ένας Λιβανέζος δισεκατομμυριούχος, για τον πιο διάσημο εραστή της γαλλικής πόλης: τη Brigitte Bardot.

Μια μέρα, καθώς στεκόταν σε μια βεράντα στην καρδιά του Λιβάνου, ο Gay-Para, ο οποίος θα έκανε τα πάντα για να προσελκύσει την προσοχή της ντίβας, εμπιστεύτηκε σε έναν φίλο: "Θα χτίσω ένα παλάτι σαν κι αυτό στις Χίλιες και Μία Νύχτες, μοναδικό στο είδος του". Κι έτσι έγινε. Επτά χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ, το 1967 άνοιξε το ξενοδοχείο Byblos στο Saint-Tropez, ένα πολυτελές παλάτι, σιωπηλά αφιερωμένο στη θρυλική Brigitte Bardot.

Τα εγκαίνια του Byblos Hotel διήρκεσαν τρεις ημέρες, συγκεντρώνοντας περισσότερους από επτακόσιους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Πολιτικοί, κορυφαίες προσωπικότητες από τον κόσμο της λογοτεχνίας και της τέχνης ήρθαν στο Saint-Tropez για να γιορτάσουν τη γέννηση ενός καινούργιου ξενοδοχείου που υποσχόταν αξέχαστες νύχτες. Από αυτή τη μοναδική βραδιά, δεν έλειπε η νονά του, η Brigitte Bardot.

Το Byblos Hotel στο Saint-Tropez χτίστηκε για να κερδίσει την καρδιά της Brigitte Bardot
Η Brigitte Bardot στο Saint-Tropez

Δυστυχώς, η σύγχρονη ιστορία μπήκε ανάμεσα στον Jean-Prosper Gay-Para και την επιθυμία του να βιώσει τη μαγεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Με την αραβο-ισραηλινή σύγκρουση, ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς ξενοδοχείου αποφάσισε να επιστρέψει στον Λίβανο και να εγκαταλείψει το μέρος των ονείρων του. Στη θέση του ήρθε η οικογένεια Florait και οι κληρονόμοι τους, οι οποίοι εξακολουθούν να είναι οι ιδιοκτήτες του Byblos μέχρι σήμερα. Μερικά χρόνια αργότερα, η ήδη καλή φήμη του ξενοδοχείου ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο χάρη στην προτίμηση που του έδειξε ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια της showbiz, εκείνη την εποχή: Ο Mick Jagger και η Bianca Perez, ο οποίοι παντρεύτηκαν το 1971 στο Saint-Tropez με ένα πλήθος διάσημων καλεσμένων. Οι νεόνυμφοι επέλεξαν το Hotel Byblos για να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους, αυξάνοντας τη δημοτικότητα της περιοχής στα ύψη. 

638604113
Ο Mick Jagger έξω από το Hotel Byblos 

Από τη Cher έως τον Jack Nicholson και από τη Romy Schneider έως τον Clint Eastwood, το Byblos υποδέχτηκε πολλές διασημότητες μέσα στα χρόνια, παραμένοντας πάντα πιστό στους πελάτες του. Με την πάροδο του χρόνου, το ξενοδοχείο εμπλουτίστηκε, ανακαινίστηκε και εγκαινίασε ένα εστιατόριο, το Spoon, το οποίο αργότερα αντικαταστάθηκε από το Rivea, με επικεφαλής έναν από τους πιο βραβευμένους σεφ στον κόσμο, τον Alain Ducasse.

Πηγή: BAZAAR IT.