Μια αναδρομική έκθεση της Cindy Sherman εγκαινιάζεται στο Fondation Louis Vuitton

Τα πορτρέτα της Sherman, όπου σκηνοθετεί τον εαυτό της και ενσωματώνει διάφορους χαρακτήρες, θέτουν ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα και τις σύγχρονες εικόνες της κοινωνίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το έργο της Cindy Sherman, μίας από τις σημαντικότερες φιγούρες της σύγχρονης τέχνης, θα φιλοξενηθεί στην πρώτη έκθεση του Fondation Louis Vuitton, μετά την πρώτη ατομική της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδος στο Jeu de Paume το 2006. 

Με τίτλο "Cindy Sherman at Fondation Louis Vuitton" η έκθεση που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου έως τις 31 Αυγούστου 2020, συγκεντρώνει περίπου 170 έργα της Sherman που δημιουργήθηκαν μεταξύ 1975 και 2020 - περισσότερες από 300 εικόνες - στις οποίες η ίδια είναι πάντα παρούσα καθώς υιοθετεί διαφορετικές περσόνες, αλλά και ένα νέο σύνολο φωτογραφιών που παρουσιάζουν ανδρικές φιγούρες και ζευγάρια. Τα πορτρέτα της Sherman, όπου σκηνοθετεί τον εαυτό της και ενσωματώνει διάφορους χαρακτήρες, θέτουν ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα και τις σύγχρονες εικόνες της κοινωνίας.

Σε μια σκηνογραφία που έχει σχεδιαστεί σε στενή συνεργασία με την Cindy Sherman, η έκθεση αυτή καλύπτει ολόκληρη την καριέρα της ενώ εστιάζει επίσης σε έργα που έχει δημιουργήσει από τις αρχές της τελευταίας δεκαετίας, συμπεριλαμβανομένων μιας σειράς πολύ πρόσφατων και μέχρι πρότινος αδημοσίευτων έργων.

Συνδυαστικά με αυτή την αναδρομική έκθεση, τοFondation Louis Vuitton θα παρουσιάσει το "Crossing Views" μια επιλογή έργων από τη Συλλογή του, που έγινε σε συνεργασία με την Cindy Sherman. Αντικατοπτρίζοντας το έργο της, τα εγκατεστημένα έργα τέχνης, που εκτείνονται σε δύο ορόφους, θα επικεντρωθούν στο θέμα του πορτρέτου και στις ερμηνείες του σε διάφορους κλάδους και Μέσα: ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική, βίντεο, εγκατάσταση. Η έκθεση συγκεντρώνει περίπου 20 Γάλλους και διεθνείς καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και υποβάθρων μέσα από περίπου 60 έργα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Fondation.

Η Cindy Sherman γεννήθηκε το 1954 στο Glen Ridge του New Jersey και ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Ερχόμενη στο προσκήνιο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με μια ομάδα καλλιτεχνών γνωστή ως Pictures Generation, θεωρείται ως μια από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες της γενιάς της. 

Διάρκεια έκθεσης:  23 Σεπτεμβρίου 2020 - 3 Ιανουαρίου 2021