Οι κινηματογράφοι ανοίγουν ξανά στη Νέα Υόρκη

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, τα σινεμά ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους με περιορισμούς.

Οι κινηματογράφοι της Νέας Υόρκης ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά στις 5 Μαρτίου, σχεδόν έναν χρόνο μετά από το κλείσιμό τους, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης Andrew Cuomo. Τα σινεμά θα επιτρέπεται να λειτουργούν με χωρητικότητα 25%, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν επί του παρόντος στην υπόλοιπη Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα των κινηματογράφων έρχεται μετά από μια σειρά κινήσεων που έκανε ο κυβερνήτης τις τελευταίες εβδομάδες για να ενεργοποιήσει την οικονομία του κράτους. Οι μεγάλες αρένες της Νέας Υόρκης όπως το Barclays Center και το Madison Square Garden ετοιμάζονται να καλωσορίσουν έναν περιορισμένο αριθμό οπαδών για ζωντανά παιχνίδια μπάσκετ που ξεκινούν την Τρίτη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Cuomo δήλωσε ότι τα κλειστά κέντρα ψυχαγωγίας για την οικογένεια, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν στις 26 Μαρτίου και τα υπαίθρια πάρκα ψυχαγωγίας στις 9 Απριλίου με περιορισμένη χωρητικότητα.

"Η ανακοίνωση του Κυβερνήτη Cuomo ότι οι κινηματογράφοι  μπορούν να ανοίξουν ξανά στη Νέα Υόρκη την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα προς την αποκατάσταση της υγείας της βιομηχανίας του σινεμά και της εταιρείας μας", δήλωσε ο Adam Aron, Διευθύνων Σύμβουλος της AMC. Ο Aron είπε ότι η εταιρεία θα ανοίξει ξανά και τα 13 σινεμά της Νέας Υόρκης στις 5 Μαρτίου.