Οι γυναίκες illustrators του οίκου Dior

Στο πλαίσιο της συλλογής #DiorAW21, η Maria Grazia Chiuri προωθεί μια νέα γενιά γυναικών εικονογράφων, δίνοντας σε καθεμία την ευκαιρία να μοιραστεί τη δική της ερμηνεία για τη θηλυκότητα.

Μία γιορτή της γυναικείας δημιουργικότητας. Με τη συλλογή #DiorAW21, η Maria Grazia Chiuri προωθεί μια νέα γενιά γυναικών εικονογράφων, δίνοντας σε καθεμία την ευκαιρία να μοιραστεί τη δική της ερμηνεία για τη θηλυκότητα μέσω του animation.

Η Γαλλίδα Fayolle Marion είναι η συνιδρύτρια του περιοδικού κόμικς Nyctalope. Η συγγραφέας των οκτώ best-sellers, επικεντρώνει τη δουλειά της γύρω από τα σώματα και τις ανθρώπινες σχέσεις.

"Η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri μού έδωσε carte blanche (καθώς και σε 4 ακόμα γυναίκες illustrators) για να εφεύρω ένα σύντομο κινούμενο σχέδιο γύρω από τη γυναίκα καλλιτέχνη. Η πρότασή μου είναι χτισμένη σαν μια ονειροπόληση γύρω από την εικόνα του στήθους. Η γυναίκα καλλιτέχνης φυσάει στο στήθος της και το φουσκώνει σαν ένα τεράστιο μπαλόνι. Το σχήμα του στήθους θυμίζει τη φούσκα του κόμικ, δίνοντας έναν χώρο για συζήτηση" γράφει η Fayolle Marion,  σε μία επεξήγηση της πρότασής της για τη συλλογή #DiorAW21.

Καθώς, τα animation αποκαλύπτονται μέσα από το Instagram του οίκου Dior, ξεκινά μία συζήτηση για τους ρόλους της γυναίκας, τη θέση της στην κοινωνία σήμερα και φυσικά, τη δύναμή της.

Εκτός από τη Fayolle, στο project συμμετέχει η Barbara Cerro, filmmaker και animation director, που έχει ως έδρα της το Μπουένος Άιρες, η Terry Cherubini, cartoonist που ζει στις ΗΠΑ, η Noriko Okaku που έχει ως βάση της το Λονδίνο και η Aisha Madu από το Άμστερνταμ. 

σησησσ