Η Φινλανδία χρίζει τη νεότερη πρωθυπουργό στον κόσμο

Η 34χρονη Sanna Marin αναλαμβάνει τα ηνία της πολιτικής ηγεσίας στη χώρα

Ιστορία πρόκειται να γράψει η Φινλανδία, καθώς ετοιμάζεται να χρίσει τη νεαρότερη πρωθυπουργό στον κόσμο. Η 34χρονη Sanna Marin, πρώην Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία της πολιτικής ηγεσίας στη χώρα της. Η Marin είναι η νεότερη ηγέτης του κράτους και η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Φινλανδίας. 

Η Marin επιλέχθηκε από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα την Κυριακή για να αναλάβει την ηγεσία της χώρας μετά την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού Antti Rinne την περασμένη εβδομάδα. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αυτή την εβδομάδα, θα γίνει η νεαρότερη πρωθυπουργός του κόσμου.

Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας. Η Marin δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα εργαστεί για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης στο συνασπισμό μετά από τον τρόπο που διαχειρίστηκε μια ταχυδρομική απεργία ο Rinne και που τον οδήγησε τελικά στην παραίτησή του. "Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης" δήλωσε η Marin στους δημοσιογράφους. Η Marin, η οποία είναι νέα μαμά, εισήλθε στην πολιτική στην ηλικία των 27 ετών, ως επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη της Tampere.

Κεντρική φωτογραφία: facebook.com/MarinSanna