Το ‘Out’ είναι η πρώτη μικρού μήκους ταινία της Pixar με ομοφυλόφιλο πρωταγωνιστή

Η ταινία κινουμένων σχεδίων παρουσιάζει το ταξίδι ενός άντρα προς την αποδοχή καθώς ετοιμάζεται να μετακομίσει με τον σύντροφό του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένας άντρας κάνει πρόβες νευρικά μπροστά στον σκύλο του για το πώς θα ανακοινώσει στους γονείς του ότι είναι γκέι. "Απλά κοίταξέ τους στα μάτια και πες "Μαμά, μπαμπά, είμαι - αυτός είναι ο φίλος μου, ο Μανουέλ ", λέει ο Γκρεγκ, κρατώντας μια κορνίζα με τον φίλο του Μανουέλ.

Αυτή είναι μια σκηνή από το "Out", τη νέα ταινία μικρού μήκους από τα Pixar Animation Studios που παρουσιάζει τον πρώτο gay χαρακτήρα του στούντιο. Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της την Παρασκευή στο Disney Plus, τη νέα πλατφόρμα ροής αφιερωμένη σε ταινίες και εκπομπές από την Disney, την Pixar, το franchise "Star Wars", το National Geographic και το Marvel.

Το "Out", μια ταινία κινουμένων σχεδίων εννέα λεπτών, είναι μία από τις επτά του προγράμματος SparkShorts της Pixar, το οποίο επιδιώκει "να ανακαλύψει νέους αφηγητές, να εξερευνήσει νέες τεχνικές αφήγησης και να πειραματιστεί με νέες ροές παραγωγής", δήλωσε ο Jim Morris, πρόεδρος της Pixar στην ιστοσελίδα του στούντιο.

Ο Γκρεγκ ταράζεται όταν οι γονείς του τού κάνουν έκπληξη και τον βοηθούν να πακετάρει τα πράγματά του. Σε μια μαγική σειρά γεγονότων, ο Γκρεγκ αλλάζει σώμα με τον σκύλο του και καθώς προσπαθεί να κρύψει στοιχεία για τη σχέση του, συνειδητοποιεί σύντομα ότι δεν πρέπει να κρύψει ποιος είναι πραγματικά από τους γονείς του.

"Αυτές οι ταινίες δεν μοιάζουν με οτιδήποτε κάναμε ποτέ στην Pixar, καθώς δίνουν την ευκαιρία να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες των καλλιτεχνών και τις εφευρετικές τους προσεγγίσεις πάνω στη δημιουργία ταινιών σε μικρότερη κλίμακα από το κανονικό" δήλωσε o Morris.