Digital Agenda | Εκθέσεις, ξεναγήσεις και σεμινάρια που αξίζουν την προσοχή σας

Πολιτιστικές δράσεις με ασφάλεια μέσα από την οθόνη σας.

Η αναγκαιότητα για μάθηση, νέες εμπειρίες και επαφή με τις τέχνες δεν σταματά ποτέ, ακόμα κι εν εξελίξει μιας πανδημίας. Η τεχνολογία έχει αποδειχθεί ένα σημαντικό μέσο για την ανταλλαγή ιδεών και την εξάπλωσή τους, για την ενίσχυση του διαλόγου και των εποικοδομητικών συζητήσεων και φυσικά για τη διατήρηση του πολιτισμού και της παιδείας. Δεδομένων των συνθηκών σε αυτή την αβέβαια περίοδο για τους φορείς του πολιτισμού, αρκετοί οργανισμοί επιλέγουν να κρατήσουν ζωντανές τις σχέσεις με το κοινό τους μέσω του διαδικτύου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρέχουν πρόσβαση ψηφιακά στις δράσεις, τις εκθέσεις και τα σεμινάριά τους, τα οποία μπορείτε να τα απολαύσετε με ασφάλεια από την οθόνη σας.

Open House Athens 2020 virtual tours

Digital Agenda | Εκθέσεις, ξεναγήσεις και σεμινάρια που αξίζουν την προσοχή σας
Monsieur Didot boutique hotel

Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Ενόψει των προκλήσεων του Covid-19 και σε μια προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει από τον Μάρτιο του 2020, το φετινό OPEN HOUSE Athens είναι διαφορετικό. Η ομάδα του ΟΗΑ 2020 δημιούργησε ένα event πιο προσβάσιμο από ποτέ, διασφαλίζοντας την ασφάλεια όλων μας. Για τον λόγο αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται διαδικτυακά και περιλαμβάνει online ξεναγήσεις, διαγωνισμούς και διαλέξεις.

Μπορείτε ήδη να παρακολουθήσετε δωρεάν 20 βίντεο με ξεναγήσεις σε 20 κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, στο κανάλι του Open House Athens στο youtube και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Ψηφιακές Ξεναγήσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τμήμα ειδωλίου παραλλαγής Σπεδού, 2.800π.Χ.-2.300π.Χ
Τμήμα ειδωλίου παραλλαγής Σπεδού, 2.800π.Χ.-2.300π.Χ

Νέες ξεναγήσεις για τους επισκέπτες εντάσσει από 23 Σεπτεμβρίου στον προγραμματισμό του το Mουσείο Κυκλαδικής Τέχνης:  ψηφιακές ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές είναι πλέον διαθέσιμες στους τέσσερις ορόφους,  ενώ παράλληλα δύο νέες θεματικές ξεναγήσεις με θέματα "Το Αίνιγμα της Κέρου: Μύθος ή πραγματικότητα" και "Κρασί: To δώρο του Θεού Διονύσου"  προσφέρονται για τους επισκέπτες.

Στις  ψηφιακές ξεναγήσεις περιλαμβάνονται επιλεγμένα εκθέματα και από τις τέσσερις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να σαρώσει τον κωδικό ταχείας απόκρισης QR που θα βρει στην είσοδο του μουσείου και έξω από τις εκθέσεις, να κατεβάσει  δωρεάν την εφαρμογή Clio Muse Tours στο smartphone ή το tablet του και να περιηγηθεί στις μόνιμες συλλογές, διαβάζοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για επιλεγμένα εκθέματα, τα οποία υποδεικνύονται με αριθμημένες σημάνσεις στις λεζάντες των αντικειμένων. Η εφαρμογή αυτή επιλέχθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τένχης ως μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος ψηφιακής ξενάγησης καθώς δεν πραγματοποιείται μέσω συσκευής που μοιράζεται στο κοινό (όπως τα audio guides) αλλά κάθε επισκέπτης την παρακολουθεί από δική του συσκευή. Οι ξεναγήσεις γίνονται στα ελληνικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά.  Το έργο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτιστικά σεμινάρια από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

HAUDigitalTransformation

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα εξ αποστάσεως προγράμματα πολιτιστικής διαχείρισης που για ακόμη μία χρονιά προσφέρει η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα online σεμινάρια παρέχουν τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους από όλη την Ελλάδα να εξοικειωθούν, μέσω του υπολογιστή τους, σε ζητήματα πολιτισμού, social media και μουσειολογίας. Τα σεμινάρια διεξάγονται στην ειδική πλατφόρμα Blackboard Learn Ultra, κορυφαία πλατφόρμα στον χώρο της ψηφιακής εκπαίδευσης που χρησιμοποιείται από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πληροφορίες: www.hau.gr/culture

Κεντρική φωτογραφία: MUSEUM OF CYCLADIC ART © PHOTO PARIS TAVITIAN