Ζήστε μία εικονική εμπειρία ταξιδιού χάρη στο Amazon

Μάθετε πώς να φτιάχνετε bagels στο Μόντρεαλ, περιηγηθείτε σε ένα ναό του Κιότο ή εξερευνήστε την Αργεντινή μέσω μιας γευσιγνωσίας κρασιού.

Μια νέα εικονική πλατφόρμα ταξιδιών λάνσαρε η Amazon, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν κράτηση σε διαδραστικές εμπειρίες, όπως περιηγήσεις και μαθήματα μαγειρικής.

Το Amazon Explore, τώρα σε έκδοση beta, σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε πώς να φτιάχνετε αυθεντικά bagels στο Μόντρεαλ, να κάνετε μια εικονική περιήγηση στον Ναό Nanzenji του Κιότο, να ταξιδέψετε σε όλη την Αργεντινή μέσω μιας virtual γευσιγνωσίας κρασιού και να δείτε όλο το Central Park της Νέας Υόρκης.

Προτιμάτε να μάθετε για την παραγωγή καφέ από την Κόστα Ρίκα, την παρασκευή σούσι από έναν δάσκαλο στην Ιαπωνία ή το μυστικό για τα καταπληκτικά fish tacos, όπως αυτά που λατρέψατε στο Μεξικό; Υπάρχουν εμπειρίες για όλα τα παραπάνω.

Τις περισσότερες εμπειρίες διαχειρίζονται επί του παρόντος ταξιδιωτικοί πράκτορες των οποίων οι επιχειρήσεις έχουν αλλάξει δραστικά εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά αν κάποιος έχει μία καλή ιδέα μπορεί να υποβάλει την αίτησή του.

Οι εμπειρίες στο Amazon Explore διαρκούν από 30 έως 90 λεπτά και διατίθενται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Τα μέλη του Amazon μπορούν να ζητήσουν προσκλήσεις μέσω του ιστότοπου.

Αν δεν νιώθετε άνετα με την κάμερα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς μόνο οι οδηγοί εμφανίζονται στην οθόνη κατά τη διάρκεια των εμπειριών. Ωστόσο, ο ήχος είναι ενεργοποιημένος για τους συμμετέχοντες, επιτρέποντάς τους να κάνουν συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο με τους οδηγούς τους.

Η προσέγγιση στοχεύει στη δημιουργία μιας "αίσθησης του να είσαι εκεί" σε αντίθεση το να παρακολουθείς παθητικά από μία οθόνη", δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon στην Washington Post.