The Morning Show | Όσα θέλετε να γνωρίζετε για τη 2η σεζόν

Η συνέχεια της δημοφιλούς σειράς θα περιλαμβάνει και το παγκόσμιο φαινόμενο του Covid-19.

Η Reese Witherspoon και η Jennifer Aniston, κάποτε αδερφές Green στο Friends, ένωσαν τις δυνάμεις τους ως παραγωγοί και συμπαρουσιάστριες στο The Morning Show της Apple TV+, δίνοντας νέα ισχύ στην πλατφόρμα. Το newsroom drama, με πρωταγωνιστές τους Steve Carell, Billy Crudup και Gugu Mbatha-Raw, ακολουθεί τις συνέπειες της απόλυσης ενός δημοφιλούς παρουσιαστή (Carell) αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλικό παράπτωμα. Τη θέση του καλύπτει μια νέα δημοσιογράφος με μια καινούργια προοπτική (Witherspoon) και η πρώην συνεργάτης του (Aniston) προσαρμόζεται στις αλλαγές ενώ παλεύει να παραμείνει σχετική σε μια βιομηχανία όπου οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι ο χρόνος της τελειώνει.

Η Apple είχε τόσο μεγάλη πίστη στο The Morning Show που πήρε εξαρχής δύο σεζόν, σύμφωνα με το IndieWire. Η σειρά έλαβε υποψηφιότητες για βραβεία Emmy και Screen Actors Guild, εξασφαλίζοντας ακόμη και δύο νίκες στα SAG - για την Aniston και τον Crudup. Φέτος, αν και η δεύτερη σεζόν της σειράς είναι γεγονός, αναμένεται με καθυστερήσεις και αναβολές που προκαλούνται από την πανδημία σε ολόκληρη τη βιομηχανία.

Η 2η σεζόν  έπρεπε να κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο.


Αυτό είχε πει η showrunner Kerry Ehrin όταν είχε μιλήσει πέρυσι στο Variety. Εκείνη την εποχή, η δημιουργική ομάδα είχε ήδη συνθέσει τρία επεισόδια για τη δεύτερη σεζόν. "Γράφουμε το σόου τώρα · θα το γυρίσουμε αυτό το καλοκαίρι και θα προβληθεί τον επόμενο Νοέμβριο" είχε πει.  Ωστόσο, δεν δημοσιεύτηκε καμία ακριβής ημερομηνία πρεμιέρας.

Η πρώτη σεζόν του The Morning Show έφτασε την 1η Νοεμβρίου, την ίδια ημερομηνία που κυκλοφόρησε το Apple TV +. Θα ήταν δίκαιο να υποθέσουμε ότι η νέα σεζόν θα έκανε πρεμιέρα περίπου την ίδια χρονιά φέτος, αλλά με το πάγωμα της βιομηχανίας λόγω κορωνοϊού είναι δύσκολο να μιλήσουμε με ακρίβεια.

Η παραγωγή θα συνεχιστεί στις 19 Οκτωβρίου.


Λόγω καθυστερήσεων, η παραγωγή για τη δεύτερη σεζόν σταμάτησε στις 12 Μαρτίου, αλλά θα συνεχιστεί στις 19 Οκτωβρίου, ανέφερε το Deadline. Η Witherspoon επιβεβαίωσε τα νέα με ένα tweet, λέγοντας, "Και είμαστε πίσω". Η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει, ανάλογα με τις οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Η ηθοποιός είπε ότι η ομάδα ήταν "τέσσερις εβδομάδες μέσα" όταν η παραγωγή σταμάτησε. "Έτσι, θα επιστρέψουμε όταν μας αφήσουν να πάμε στη δουλειά", είπε στη Regina King για το Actors on Actors του Variety.

Ο Steve Carell και τα υπόλοιπα μέλη της 1ης σεζόν θα επιστρέψουν.


Αν και ο Carell υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους, οι παραγωγοί "κατέστησαν σαφές ότι τον ήθελαν πίσω και είχαν δηλώσει ότι επιδιώκουν μια νέα συμφωνία με τον ηθοποιό", ανέφερε το Deadline.

Η Ehrin είχε εκφράσει στο παρελθόν ελπίδες να φέρει τον ηθοποιό στη δεύτερη σεζόν, αν και δεν ήταν σαφές με ποια ιδιότητα θα γινόταν εκείνη την εποχή. "Θα δείτε για τον Mitch [Kessler, ο χαρακτήρας του Carell]. Το εξετάζουμε. Δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση", δήλωσε ο εκτελεστικός παραγωγός Michael Ellenberg τον Ιανουάριο.

Επιστρέφουν επίσης οι Billy Crudup, Mark Duplass, Nestor Carbonell, Bel Powley, Karen Pittman και Desean Terry. Η Gugu Mbatha-Raw δεν θα επιστρέψει για λόγους που σχετίζονται με τη ροή της ιστορίας της.

Η ιστορία της σεζόν 2 μπορεί να παρουσιάσει μια "νέα τάξη πραγμάτων".


Συζητώντας πού θα μπορούσε να προχωρήσει η ιστορία του Morning Show, η Witherspoon σχολίασε: "Νιώθω ότι στο τέλος αυτών των δέκα επεισοδίων, υπάρχει μια εντελώς νέα παγκόσμια τάξη. Είναι χάος". "Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι υπεύθυνος και τι σημαίνει ηγεσία σε αυτό το σημείο. Νομίζω ότι αυτό ακριβώς που εξερευνούμε στον πολιτισμό αυτή τη στιγμή, είναι το "new nornal". Είμαι ενθουσιασμένη που έχουμε πολύ περισσότερα για να εξερευνήσετε".

Με παρόμοιο τρόπο, η Ehrin είπε στο The Hollywood Reporter ότι η επερχόμενη σεζόν έχει να κάνει με τη "μετάβαση". Υπενθύμισε ότι η σειρά, όπως και οι χώροι εργασίας που κάνουν αλλαγές μετά από μια υπόθεση άσχημης σεξουαλικής συμπεριφοράς, μπορεί να εξακολουθεί να βιώνει πολλά προβλήματα. Πρόσθεσε, "Άρα απλά εξετάζει περισσότερο τη μεταβατική περίοδο αλλά με τα ίδια θέματα: Τι είναι αληθινό; Και οι άνθρωποι που έχουν αυτήν την επιθυμία να έχουν τον έλεγχο στη ζωή τους, που θεωρούν ότι αυτό γίνεται μέσω της εξουσίας".

Η σεζόν ξαναγράφεται για να συμπεριλάβει την πανδημία.


Ο Mark Duplass είπε στο Deadline, "Τραβήξαμε δύο επεισόδια πριν κλείσουμε λόγω της πανδημίας, αλλά ξέρω ότι ξαναγράφουν τη σεζόν, κάτι που είναι τρελό γιατί αυτό συνέβη στην πρώτη. Είχαν ένα ολόκληρο σενάριο [τότε ] και ξαναέγραψαν τα πάντα για να συμπεριλάβουν το κίνημα #MeToo και τώρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε άλλο, μεγαλύτερο, παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν ξέρω τι κάνουν, αλλά ξέρω ότι ξαναγράφουν".

Η σκηνοθέτης του Morning Show, Mimi Leder, επιβεβαίωσε την αλλαγή ενώ μίλησε στο GoldDerby: "Είμαστε μια πρωινή εκπομπή που ασχολείται με τα δεινά του κόσμου, τον ρατσισμό, την αδικία και όλα αυτά τα ελαφριά θέματα μίας πρωινής εκπομπής. Και μετά ενσωματώνεις τον COVID, όπως ακριβώς κάνει μια πρωινή εκπομπή". Είπε επίσης στο Deadline ότι "η ιστορία θα αντικατοπτρίζει τον κόσμο στον οποίο ζούμε".