Τα Oscars 2021 ανήκουν (;) στο Netflix

Οι 12 ταινίες με τις οποίες η πλατφόρμα ευελπιστεί να πάρει το αίμα της πίσω από την Ακαδημία και να γράψει ιστορία στον θεσμό των χρυσών αγαλματιδίων.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το Όσκαρ Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ για το The White Helmets και δύο από τον θρίαμβο του Roma του Alfonso Cuarón με τα Oscars Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας και Διεύθυνσης Φωτογραφίας. Με το τελευταίο φιλμ, το Netflix βρέθηκε πολύ κοντά στο να κερδίσει το ύψιστο βραβείο της μεγαλύτερης κινηματογραφικής γιορτής στον κόσμο, εκείνο της Καλύτερης Ταινίας -έχασε από το κατώτερο των περιστάσεων "Πράσινο Βιβλίο"-, κάτι που παραλίγο να συμβεί πέρυσι με το The Irishman του Martin Scorsese- έχασε από τα εξαιρετικά "Παράσιτα" του Bong Joon Ho.

Τώρα, όλοι μιλούν για την μεγάλη ώρα της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας streaming να δείξει τα δόντια της στην Αμερικάνικη Κινηματογραφική Ακαδημία, με την οποία έχει κοντραριστεί πολλάκις την τελευταία δεκαετία και να γράψει ακόμα και ιστορία στον θεσμό των χρυσών αγαλματιδίων. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr