10 κορυφαία ερωτικά θρίλερ

Από τα '70s μέχρι και σήμερα, δέκα επιλογές για τους λάτρεις του είδους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς ένα καλό θρίλερ στις μέρες μας; Πολύ. Ο πήχης ανεβαίνει αυτόματα αν α. θεωρεί σεναριακό αδιέξοδο την εμφάνιση εξωγήινων στο τέλος του, β. συχνά καταλήγει να γελάς αντί να φοβάται, γ. πρόκειται για ερωτικό θρίλερ. 

Παρακάτω, θα βρείτε με χρονολογική σειρά, εκείνα που παρακολουθώντας τα, δεν θα σας απογοήτευσουν:

Suspiria (1977)

To remake του Luca Guadagnino ως μεταγενέστερο σίγουρα είναι πιο γνωστό, όμως, ο παλιός είναι αλλιώς. Ο master του τρόμου Dario Argento έχει δημιουργήσει μία πραγματικά τρομακτική ατμόσφαιρα για την ιστορία που περιστρέφεται γύρω από μία μπαλαρίνα που προσπαθεί να καταλάβει για ποιο λόγο πεθαίνουν (η μία πίσω από την άλλη) οι χορεύτριες της ακαδημίας χορού στην οποία επέλεξε να εγγραφεί. 

An American Werewolf in London (1981)

Οι περισσότεροι θυμούνται αυτήν την κωμωδία τρόμου του John Landis για τα φανταστικά special effects, καθώς και το μακιγιάζ των συντελεστών. Ή και όχι, διότι υπάρχει μία  "καυτή" σκηνή στο ντους με τους πρωταγωνιστές David Naughton και Jenny Agutter που μάλλον κλέβει την παράσταση.

Bram Stoker's Dracula (1992)

O κανονικός τίτλος της ταινίας θα ήταν Bram Stoker Francis Ford Coppola's Dracula, αλλά ευτυχώς η παραγωγή συνειδητοποίησε πως οι τίτλοι πρέπει να είναι σύντομοι, πιασάρικοι και περιεκτικοί. Ο σκηνοθέτης του "Νονού" προσάρμοσε το μυθιστόρημα σε κινηματογραφικούς όρους, καλύπτοντας κάθε πτυχή της βαμπιρομανίας. Το αποτέλεσμα με τον Gary Oldman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον δικαίωσε.

Δείτε τις υπόλοιπες ταινίες στο esquire.com.gr