Οι καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών

Σύμφωνα με τη βαθμολογία του IMDb.

Tο χιούμορ είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό, ενώ η αλήθεια είναι ότι δε γελάμε πια πολύ συχνά - ούτε αυθόρμητα και η πανδημία δεν είναι η κατάλληλη εποχή για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, το είδος της κωμωδίας υπήρχε ανέκαθεν στον κινηματογράφο και πάντα, μας έκανε να αισθανόμαστε καλύτερα. 

Ακριβώς λοιπόν επειδή όλοι χρειαζόμαστε το γέλιο περισσότερο από ποτέ, ψάξαμε να βρούμε ποιες από τις ταινίες της εν λόγω κατηγορίας έχουν αποσπάσει τις υψηλότερες βαθμολογίες στο IMDb. Ρίχνοντας μια ματιά στην πρώτη δεκάδα, θα ξαφνιαστείτε αφενός με το τι θεωρείται κωμωδία, αφετέρου με την ποσότητα των "vintage" παραγωγών με ένα πασίγνωστο πρωταγωνιστή. Η δε τελική τριάδα απαρτίζεται από μη αγγλόφωνες ταινίες. Τυχαίο; Αυτό είναι το Top-10:

10. Amélie (2001), 8.3

Πέντε υποψηφιότητες για oscar είναι αρκετές για να καταδείξουν τη δυναμική της ταινίας. H Amélie είναι ένα αθώο και αφελές κορίτσι που μένει στο Παρίσι και έχει τη δική του αίσθηση δικαίου. Αποφασίζει να βοηθήσει όσους είναι γύρω της και ταυτόχρονα ανακαλύπτει την αγάπη.

9. The Great Dictator (1940), 8.4

Ας αρχίσουμε να μετράμε στο εξής ταινίες με τον Charlie Chaplin. Εδώ υποδύεται τον δικτάτορα Adenoid Hynkel που προσπαθεί να επεκτείνει την αυτοκρατορία του, ενόσω ένας φτωχός Εβραίος κουρέας προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψή του. 

8. Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (1964), 8.4

Μία ταινία του Stanley Kubrick για το τι μπορεί να συμβεί όταν ο λάθος άνθρωπος πατήσει το λάθος κουμπί. Ο στρατηγός αεροπορίας Jack Ripper τρελαίνεται και στέλνει μαχητικό αεροπλάνο για να καταστρέψει τη Σοβιετική Ένωση. Πιστεύει ότι οι κομμουνιστές συνωμοτούν για να μολύνουν τα σωματικά υγρά(!) των Αμερικανών.

Δείτε τις υπόλοιες ταινίες στο esquire.com.gr