Η ζωή του σχεδιαστή Halston γίνεται σειρά από τον Ryan Murphy

Με πρωταγωνιστή τον Ewan McGregor, η limited σειρά των 5 επεισοδίων φαντάζει συναρπαστική.

Έχοντας στο ενεργητικό του σειρές όπως τα "Glee", "American Horror Story""Politician" και "Feud", ο Ryan Murphy έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους καλύτερους δημιουργούς της γενιάς του. Τώρα, πρόκειται να αξιοποιήσει για άλλη μια φορά το αστείρευτο ταλέντο του για να μεταφέρει στη μικρή οθόνη άλλη μία συγκλονιστική αληθινή ιστορία, αυτή του Aμερικανού σχεδιαστή Roy Halston Frowick ο οποίος συνδέθηκε άρρηκτα με το θρυλικό Studio 54.

Ποιος ήταν ο Halston;

Ο σχεδιαστής με καταγωγή από την Indiana, έγινε παγκοσμίως γνωστός ύστερα από την επιλογή της Jackie Kennedy να φορέσει ένα από τα καπέλα του στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της Αμερικής και συζύγου της, J.F. Kennedy. Αυτή η επιλογή τον έβαλε στο "χάρτη" της υψηλής μόδας. Από εκεί έχτισε τη δική του αυτοκρατορία, γνωρίζοντας την απόλυτη δόξα στις δεκαετίες του '70 και του '80 ενώ είχε την τύχη να ντύσει τη Liza Minelli, που ήταν στενή του φίλη, την Anjelica Huston αλλά και την Elizabeth Taylor. Θαμώνας του Studio 54 με διάσημη συντροφιά την Bianca Jagger και τον Andy Warhol, ο σχεδιαστής κατάφερε να αγγίξει την κορυφή, μόνο για πέσει απότομα από τον θρόνο του στα μέσα της δεκαετίας του '80, χάνοντας τον έλεγχο της εταιρείας του μέχρι που το AIDS και ο καρκίνος του πνεύμονα το 1990 του στέρησαν τη ζωή, σε ηλικία μόλις 57 ετών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Halston
Ο Halston με τη Liza Minelli, την Elizabeth Taylor και τη Betty Ford

Η limited σειρά

Η νέα σειρά που θα προβληθεί από το Netflix τον Μάιο του 2021 θα περιλαμβάνει 5 επεισόδια και θα ακολουθεί την πολυτάραχη ζωή του Αμερικανού σχεδιαστή, από τη στιγμή που έλαβε δύναμη στα χέρια του μέχρι την ανώμαλη πτώση. Η σκηνοθεσία ανήκει στον Danial Minahan - γνωστός από τα Game of Thrones,  American Crime Story, Grey’s Anatomy, House of Cards και πολλά άλλα- και πέρα από τον Ewan McGregor που θα ενσαρκώσει τον Halston, τα ονόματα των Rory Culkin και Krysta Rodriguez βρίσκονται στο καστ.

Η επιλογή του McGregor στον πρωταγωνιστικό ρόλο

Στη συνέντευξή του για την επερχόμενη σειρά, ο Ryan Murphy δήλωσε ότι δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ ποιος ηθοποιός θα ενσάρκωνε τον θρυλικό σχεδιαστή, καθώς στο μυαλό του ο Ewan McGregor ήταν η μοναδική επιλογή. "Εκείνο που ο Ewan κατάλαβε για τον Halston ήταν ότι είχε ένα όραμα στο μυαλό του για το ποιος ήθελε να γίνει. Ήταν αυτοδημιούργητος", είπε συνεχίζοντας πως ο McGregor μπόρεσε να συνδεθεί με τον πόνο του σχεδιαστή και την απόσχιση μεταξύ των ρόλων του καλλιτέχνη και του επιχειρηματία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ