Οι κορυφαίες βρετανικές σειρές του Netflix

Ποιοτικές παραγωγές που συγκεντρώνουν μερικές από τις υψηλότερες βαθμολογίες του IMDb.

Δεν είναι ότι οι Βρετανοί δεν έφτιαχναν αξιόλογες σειρές, είναι ότι εμείς τις ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα, χάρη στις πλατφόρμες streaming. Απλώς, ειδικά στο Netflix το περιεχόμενο αφθονεί και ανανεώνεται συνέχεια, είναι πολύ πιθανό κάποιες από αυτές να περνούν αδίκως στα ψιλά γράμματα. Έτσι, επεμβαίνουμε εμείς, παρουσιάζοντας εκείνες που τα πάνε πολύ καλά στη βαθμολογία του IMDb, το οποίο μπορεί να μην πέφτει πάντα μέσα στις προτιμήσεις μας, ωστόσο είναι ένα τίμιο "βαρόμετρο" ποιότητας. Από τις 10 βρετανικές σειρές λοιπόν που ακολουθούν, δε θα μπορούσαν να λείπουν μερικοί "κράχτες" που σίγουρα έχειτε δει ή σας έχουν προτείνει, αλλά και εκείνα τα outsiders, των οποίων η ύπαρξη δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. 

Sherlock (9.1)

Η σύγχρονη τηλεοπτική διασκευή των περιπετειών του Sherlock Holmes, φρεσκάρει τη σχέση του διδύμου των Holmes (Benedict Cumberbatch) και Dr. John Watson (Martin Freeman σε μία πιο σύγχρονη Αγγλία. Ο Watson, έχοντας επιστρέψει από το Αφγανιστάν συγκατοικεί με τον Holmes στο Λονδίνο και ξεκινά να τον βοηθά στις έρευνές του, χωρίς να παραμελεί το blog του (!).

Peaky Blinders (8.8)

Μία οικογενειακή συμμορία κάνει κουμάντο στο Μπέρμινγχαμ στη σκια του α᾽ παγκοσμίου πολέμου. Μέσα από διάφορες ανακατατάξεις στην ιεραρχία όσον αφορά στη δομή και την επίδειξη ισχύος, η βρετανική κυβέρνηση αρχίζει να "ενδιαφέρεται" περισσότερο για τη δράση της. 

The Crown (8.7)

Τι δεν έχει γραφτεί για αυτή τη σειρά που όπως ήταν αναμενόμενο έχει προκαλέσει διαφόρων ειδών κραδασμούς στο Παλάτι. Η σειρά ακολουθεί τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ από την ανάληψη των βασιλικών της καθηκόντων το 1947 μέχρι τις πιο πρόσφατες δεκαετίες. Στην 4η και πιο πρόσφατη σεζόν, είδαμε τη Νταϊάνα και την αμφιλεγόμενη σχέση της με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr